Vineri, 29 martie 2024 - 8:13:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Flori şi aplauze pentru Familia Regală la Ploieşti


1 decembrie 2014

Sute de ploieşteni s-au înghesuit pe peronul Gării de Sud pentru a-i întâmpina pe membrii Familiei Regale a României, porniţi într-o călătorie simbolică cu Trenul Regal, de la Sinaia, la Ploieşti, Buzău, Râmnicu Sărăt şi Focşani.

La coborârea din tren, au fost intonate imnul de stat şi imnul regal, iar apoi membrii familiei regale au fost întâmpinaţi în mod tradiţional cu pâine şi sare de un grup de copii îmbrăcaţi în costume populare. Pe parcursul staţionării trenului s-au mai intonat Marşul Carol I şi Luarea Plevnei.

Principesa Margareta şi principele Radu au salutat mulţimea, au dat autografe şi au mulţumit celor prezenţi pentru primirea călduroasă, urând 'La mulţi ani' României şi punctând că românii trebuie să fie uniţi. De asemenea, unii dintre cei aflaţi pe peron au oferit flori principesei Margareta.

După ce au urcat în garnitura regală, membrii familiei regale au salutat din nou mulţimea de la geam, cei prezenţi pe peron scandând "Regele Mihai" şi "Trăiască regele".

Trenul regal a plecat luni dimineaţă din Gara Regală de la Sinaia, unde aproximativ 200 de persoane au participat la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale. Conform programului, trenul a oprit în gara de la Ploieşti şi va mai staţiona la Buzău, Râmnicu Sărat şi Focşani, urmând să ajungă luni seară în Gara Băneasa.

Familia regală efectuează, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, un drum simbolic cu trenul regal, pentru a aduce un omagiu suveranilor României Mari, Regele Ferdinand şi Regina Maria ai României.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro