Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:45:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vilele şi clădirile confiscate de la interlopi se transformă în şcoli


11 martie 2015

Un director în cadrul Ministerului Justiţiei a declarat că o parte dintre imobilele confiscate de la interlopi, care se dovedesc a fi achiziţionate cu bani proveniţi din infracţiuni, vor putea fi transformate în şcoli, grădiniţe şi chiar secţii de poliţie.

Potrivit Digi24, directorul Oficiului Naţional de Prevenire a Criminalităţii şi Cooperare pentru Recuperarea Creanţelor provenite din Infracţiuni, Cornel Călinescu, a declarat că foarte multe dintre imobilele confiscate de la interlopi nu sunt vândute, din cauza istoricului lor.

Autorităţile vor să înfiinţeze Oficiul Naţional de Management al Bunurilor Sechestrate sau Confiscate. Modelul este luat din Franţa, acolo unde există deja o astfel de instituţie din 2010. O parte dintre banii recuperaţi de francezi au fost folosiţi inclusiv pentru a despăgubi victimele interlopilor. În ceea ce priveşte recuperarea prejudiciilor constatate în urma unor sentinţe judecătoreşti definitive, potrivit unor date oficiale, statul nu reuşeşte să recupereze decât în jur de 5% în fiecare an. Pentru recuperarea unui prejudiciu, statul are la dispoziţie şapte ani, iar după acest termen acţiunea se prescrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro