Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:57:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine e vinovat de bâlbâiala de la Bolintineanu?


7 iulie 2013

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei nu îşi mai exercită funcţia cât se fac verificări în cazul erorilor de comunicare din cadrul anchetei privind tentativa de fraudare a examenului de bacalaureat 2013 de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", susţin surse din Poliţie.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, inspector principal Alexandru Nicuale, este vizat de o anchetă în cadrul IGPR, pe perioada căreia nu îşi va mai exercita atribuţiile, fiind desemnată o altă persoană să asigure interfaţa cu mass-media, au declarat, pentru Mediafax, surse din Poliţie.

Până la finalizarea anchetei interne care îl vizează pe Niculae, dispusă de ministrul de Interne Radu Stroe în urma scandalului privind audierea elevilor de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", a fost desemnată să asigure interfaţa cu mass media agentul Emilia Mihai, au precizat sursele citate.

Poliţiştii au mers, vineri, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi să fie duşi la audieri, după susţinerea ultimei probe a bacalaureatului. În faţa intrării în curtea Liceului "Bolintineanu" erau zeci de părinţi care îşi aşteptau copiii. Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu autocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz. Totodată, la intrarea autocarului în curtea liceului au existat şi altercaţii între părinţi şi poliţişti.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, declara că poliţiştii au mers la liceu pentru a pune în executare peste o sută de mandate de aducere emise pe numele unor elevi care au susţinut examenul de bacalaureat la această şcoală. Acesta a spus că poliţiştii vor pune în executare aproximativ o sută de mandate de aducere emise de instanţă, precizând că elevii vor fi duşi cu autocare la audieri, însă nu au calitatea de învinuiţi şi nu sunt reţinuţi, iar părinţii îşi pot însoţii copiii.

Procurorul şef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti Bogdan Staicu a declarat, ulterior, că, procurorii şi poliţiştii au mers la liceu pentru a stabili modalitatea în care vom fi audiaţi cei 250 de elevi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro