Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:42:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Legea vaccinării e gata. Ce amenzi riscă părinţii, inclusiv cei plecaţi în străinătate


7 decembrie 2016

Noua lege a vaccinării nu îi va obliga pe părinţi să îşi vaccineze copiii, însă îi va obliga să se informeze şi să îşi asume în scris refuzul imunizării, anunţă Digi24.

Părinţii care nu îşi asumă în scris refuzul vaccinării copiilor pot primi amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, potrivit proiectului legii vaccinării.

De asemenea, adulţii care pleacă din ţară şi nu lasă o persoană responsabilă pentru vaccinarea copilului pot fi amendaţi cu sume curpinse între 2.500 şi 5.000 de lei.

Instituţiile şi medicii care dau informaţii greşite despre vaccinare pot primi amenzi ce ajung până la 10.000 de lei, potrivit news.ro.

Legea vaccinării: amenzi pentru părinţi

Legea vaccinării prevede că medicul de familie îi va consilia pe părinţi în legătură cu vaccinarea şi, în cazul în care aceştia refuză să îşi imunizeze copiii, va sesiza Comisia Judeţeană de Vaccinare.

Comisia Judeţeană de Vaccinare va organiza şedinţe de consiliere cu părinţii şi va stabili un plan de recuperare a vaccinurilor. Dacă părinţii refuză vaccinarea copiilor şi după ce află care sunt consecinţele neimunizării, Comisia Judeţeană de Vaccinare le pune la dispoziţie, la cererea acestora, formularul de refuz.

Dacă nu îl semnează ei riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. Dacă părinţii nu se prezintă la convocarea Comisiei Judeţene de Vaccinare, ei pot fi amendaţi cu sume între 1.000 şi 2.500 de lei.

Legea vaccinării este finalizată şi va fi pusă în dezbatere publică de către Ministerul Sănătăţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro