Duminică, 30 iunie 2024 - 11:47:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Descoperă minunile naturale ale Dealului cu Trovanţi din Breaza


26 iunie 2024

În Breaza, la poalele Dealului Gurga, se găseşte o comoară geologică unică: Dealul cu Trovanţi. Aceste formaţiuni, cunoscute şi sub denumirea de concreţiuni grezoase, sunt gresii sferice ce domină peisajul datorită formelor lor diverse, adesea bizare şi uneori amuzante.

Trovantii se formează prin procesul de cimentare a nisipului în prezenţa apelor dure, bogate în carbonaţi de calciu sau magneziu. Acest proces natural este similar celui de formare a bulgărilor de zăpadă, având loc pe pantele dealurilor şi podişurilor. În cazul Trovanţilor de la Breaza, apa calcaroasă a jucat rolul principal în cimentarea nisipului, rezultând aceste impresionante formaţiuni de piatră.

Invităm turiştii să descopere fascinanta lume a Trovanţilor de la Breaza, cunoscuţi şi sub numele de "pietre vii". Aceste pietre au fost botezate de localnici cu nume haioase, reflectând diversitatea şi excentricitatea formelor lor.

Pentru cei dornici să exploreze acest loc remarcabil, accesul se face pe următorul traseu recomandat: plecare din Centrul de Informare Turistică, pe străzile Ocinei, Col. Popovici, Sunătorii, Moldovei şi către cartierul Ograda. Traseul poate fi parcurs cu uşurinţă cu maşina de teren sau cu bicicleta. Amatorilor de ciclism le recomandăm să aleagă traseul marcat C2 sau C1 pentru o experienţă de neuitat în mijlocul naturii.

Dealul cu Trovanţi din Breaza este nu doar un monument geologic, ci şi un loc ideal pentru o escapadă în natură, unde vizitatorii pot admira şi înţelege fenomenele naturale complexe care au dat naştere acestor formaţiuni remarcabile. Aşadar, luaţi-vă timp să descoperiţi şi să vă minunaţi de frumuseţea şi unicitatea Trovanţilor de la Breaza!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro