Vineri, 29 martie 2024 - 1:47:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Povestea unei adolescente de 15 ani


3 februarie 2013

Ruxandra, o copilă de 15 ani, din Plopeni, Prahova, are o poveste cutremurătoare. Fata şi-a pierdut ambii părinţi la o vârstă foarte fragedă. Avea nouă ani când şi-a pierdut mama, iar doi ani mai târziu şi-a pierdut şi tatăl. Trăieşte doar cu bunica dintr-o pensie mică. Copilul de 15 ani, maturizat înainte de vreme, îşi găseşte refugiul în şcoală şi-n poezie. Versurile scrise de Ruxandra exprimă multă suferinţă ascunsă.

 

Durere fără margini, întrebări fără răspuns şi o copilărie furată mult prea devreme. Ruxandra are 15 ani, dar ştie să-şi ascundă suferinţa în faţa oamenilor. Nu spune nimănui că o doare sufletul. Merge mai departe cu zâmbetul pe buze şi cu o maturitate uimitoare pentru vârsta ei. Ruxandra şi-a pierdut ambii părinţi la vârsta la care alţi copii se bucură mai mult de copilărie. Trăieşte cu bunica într-un apartament cu două camere, îngrijit, cald şi primitor. Cele mai dragi fiinţe au plecat undeva sus.

"A fost o încercare şi toate încercările se trec. E ok, s-a întâmplat. Acolo au vrut să fie, acolo sunt şi eu sunt aici", spune Ruxandra pentru RTV.NET.

Avea nouă ani când şi-a pierdut mama. Dimineaţa a plecat la serviciu şi nu s-a mai întors, inima i s-a oprit. Mama Ruxandrei avea 38 de ani, o familie unită şi fericită, o fiică minunată şi un soţ iubitor.

"El a suferit foarte mult, s-au iubit aşa de mult. Ruxandra, la înmormântare, i-a scris o scrisoare şi i-a pus-o în geantă şi a zis: Mamă, ăsta e secretul nostru. Nu a spus la nimeni ce a scris în scrisoarea aia, nici în ziua de astăzi", a povestit bunica, Caliopa Tanase.

 

Doi ani mai târziu, copila şi-a pierdut şi bunicul. Din păcate, cea mai grea lovitură a venit şase luni mai târziu. În decembrie 2010, fetiţa rămâne şi fără tată. Cel mai drag om din viaţa ei se stinge fulgerător, învins de durere.

"A făcut o pancreatită acută hemoragică. Cred că din cauza supărării, s-a supărat foarte mult... A fost una după alta", a spus bunica.

Ruxandra oftează în tăcere şi îşi aminteşte de copilărie cu nostalgie. Spune că a avut parte de momente frumoase. Îi lipsesc, era frumos. "Mi-e dor să merg cu tata în fiecare sâmbătă pe undeva, că mergeam mereu în fiecare sâmbătă. Mergeam ori la Ploieşti să bem un suc sau să facem cumpărături sau mergeam prin parc. Era frumos. Şi cu mama la fel", spune fetiţa.

Bunica încearcă să-i umple golul din viaţa micuţei atât de greu încercată de viaţă, încearcă să îi ofere tot ce-şi doreşte, dar îi este greu dintr-o pensie mică de câteva sute de lei. Deşi a fost greu încercată de viaţă, copilăria ei fiind umbrită de pierderea părinţilor, fata învaţă bine la şcoală.

"Este un copil deosebit. În primul rând, foarte sensibilă. Rezultatele la învăţătură sunt dintre cele mai bune. Este foarte talentată la literatură, merge foarte bine pe materiile umaniste. A fost şefa clasei mai mulţi ani la rând. Alt lucru care merită apreciat este modul în care ea a reuşit să treacă peste nişte evenimente deosebit de tragice care au avut loc în familia ei", a spus Cristina Panait, diriginta lui Ruxandra.

Copilul de 15 ani, maturizat înainte de vreme îşi găseşte refugiul în poezie. Versurile scrise de Ruxandra exprimă multă suferinţă ascunsă. Sunt multe întrebări la care fetiţa nu a primit niciun răspuns. În poezie sunt strigătele ei de disperare şi de neputinţă în faţa sorţii.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona bani în contul:

 

RO88CECEPH1708RON1015738

Cec Bank. Sucursala Plopeni, Prahova

 

Povestea Ruxandrei face parte din campania "România are suflet”, iniţiată de RTV.NET şi România TV.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro