Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:36:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fenomenul "Fă plinul şi fugi" a lovit România


21 septembrie 2012

Sfurtărăcia, dar şi scumpirea exagerată a carburanţilor i-au făcut pe mulţi romani să aplice această metodă.

O sută de cazuri pe lună a înregistrat în acest an cel mai mare lanţ de benzinării din România. Pagubele sunt recuperate rapid, pentru că aproape toţi cei care "au uitat să plătească", sunt prinşi de poliţie.

Vânzătorul ştie exact ce faceţi la pompa chiar dacă nu vă vede, iar dacă şoferul nu apare la casa în 5 minute, da alarma. În acest moment, în joc intra sistemul de securitate şi nimic nu scapa camerelor de supraveghere.

Măsurile de precauţie nu sunt exagerate, spun reprezentanţii lanţurilor de benzinării. Există suficienţi clienţi care "uită" să treacă pe la casele de marcat.

146 de şoferi au uitat să plătească la cel mai mare lanţ de benzinării în luna trecută. Benzinării romani vorbesc relaxaţi despre acest fenomen, pentru că poliţiştii reuşesc să-i prindă aproape pe toţi cei care aplica metoda "fă plinul şi fugi". În schimb, şoferii din Serbia sunt mai "norocoşi".

Atenţie, dacă se dovedeşte că aţi uitat intenţionat să plătiţi carburantul, fapta se încadrează la furt calificat şi este pedepsită cu până la 18 ani de închisoare, potrivit Codului Penal.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro