Duminică, 12 iulie 2020 - 6:28:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Prahova: Peste patru tone de peşte expirat au fost retrase de la comercializare


18 aprilie 2014

Peste patru tone de peşte cu durata valabilităţii depăşită au fost retrase de la comercializare după un control al comisarilor Protecţiei Consumatorilor în judeţul Prahova, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, joi, de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, 38 de agenţi economici care se ocupă cu vânzarea sau procesarea peştelui au fost controlaţi, în prima săptămână a acestei luni, în urma verificărilor fiind date amenzi în cuantum total de 195.000 de lei şi fiind retrase de la comercializate peste 4,5 tone de carne de peşte, reprezentând peste jumătate din cantitatea totală de peşte controlată.

Astfel, potrivit sursei citate, comisarii de la Protecţia Consumatorului au verificat 9.193 de kilograme de produse, constatând abateri în ceea ce priveşte 4.670 de kilograme din peştele controlat. Cantitatea de 4.385 de kilograme de peşte au fost retrase definitiv din circuitul destinat consumului uman după ce comisarii CPC Prahova au constatat că peştele avea durata valabilităţii minimale depăşită.

Nereguli au fost depistate şi la o fabrică de produse din peşte, unde au fost găsite cantităţi de peşte congelat, deşi producătorul prevedea temperaturi de depozitare între zero şi patru grade Celsius, iar decongelarea peştelui nu se făcea în condiţiile prevăzute de lege.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(72 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 9 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro