Marţi, 19 martie 2024 - 7:55:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Medicii nu pot prescrie tratamente gratuite copiilor cu boli psihice grave


25 martie 2014

Pedopshiatrul este medicul care se ocupă de tratamentul copiilor cu probleme psihice. Un ordin emis anul trecut de Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate a eliminat din textul legii denumirea. Astfel că sute de copii care ar trebui să fie trataţi de aceşti medici nu pot primi medicamente decontate de stat pentru că legea interzice altor specialişti să elibereze reţete.

Ordinul a apărut anul trecut, în august, şi a fost semnat de secretarul de stat de atunci, Raed Arafat. Efectele s-au făcut simţite abia acum, când Curtea de Conturi a imputat medicilor pedopsihiatri reţetele, iar aceştia au constatat că nu mai pot elibera altele deoarece Casa de Asigurări nu le mai dă voie. La presiunea medicilor şi a părinţilor, oficialii din Ministerul Sănătăţii şi-au recunoscut greşeala.

„Au înţeles şi acum caută soluţii legislative eventual ordine de ministru, astfel încât Casa de Asigurări să poată deconta.”, precizează conf. dr. Iuliana Dobrescu, şeful Secţiei de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului de la Spitalul Obregia.

Ministerul Sănătăţii trebuie acum să dea o nouă lege care să stabilească faptul că şi medicii din specialitatea psihiatrie pediatrică pot prescrie aceste medicamente astfel încât copii să nu rămână fără tratament.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro