Joi, 28 martie 2024 - 3:42:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Românii pot munci legal în Norvegia!


16 iunie 2012

norveguaVeşti excelente pentru România. Guvernul Norvegiei a adoptat decizia de a elimina restricţiile privind accesul pe piaţa muncii din această ţară pentru cetăţenii români. Hotărârea a intrat în vigoare de vineri.

Membru al Spaţiului Economic European şi stat asociat la spaţiul Schengen, Norvegia a aplicat măsuri de drept intern vizând accesul cetăţenilor români pe piaţa locală a forţei de muncă, impunând o perioadă de tranziţie de şapte ani, urmare încheierii la 27 iulie 2007 a Acordului privind participarea României şi Bulgariei la Spaţiul Economic European.

"Liberalizarea totală a pieţei norvegiene a muncii pentru cetăţenii români reprezintă un factor favorizant în consolidarea relaţiilor economice româno-norvegiene şi un element de susţinere a comunităţii româneşti din Regatul Norvegiei", afirmă MAE, care salută decizia adoptată de Guvernul de la Oslo.

Măsura adoptată de Guvernul de la Oslo reconfirmă nivelul excelent al relaţiei româno-norvegiene, consolidat şi de semnarea în luna martie a acestui an, la Bucureşti, a Memorandumurilor de Înţelegere pentru punerea în aplicare a Mecanismului Financiar Norvegian în ciclul financiar 2009-2014, respectiv pentru implementarea Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European în ciclul financiar 2009-2014, mai precizează MAE.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro