Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:28:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Maşinile nu mai pot fi parcate pe trotuare


16 decembrie 2016

Guvernul a aprobat o hotărâre care vizează procedurile pentru ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. De asemenea, au fost adoptate şi o serie de modificări în ce priveşte regulmentul în privinţa parcării pe trotuar. Astfel, parcarea pe trotuar este posibilă doar dacă acesta este amenajată în acest scop, prin marcaje şi semnalizare corespunzătoare, potrivit Hotnews.ro.

În ceea ce priveşte ridicarea vehiculelor, aceasta este dispusă de poliţistul rutier în următoarele situaţii: „în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară; în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia „Staţionarea interzisă” şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a staţionării; pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 metri; în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice; în pante şi rampe; în locul unde este instalat indicatorul cu semnificaţia „Staţionarea alternantă”, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul „Zonă de staţionare cu durată limitată”, peste durata stabilită”.

Măsură nu va fi dispusă sau, dacă a fost dispusă, executarea ei va înceta dacă în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane. Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situaţia în care prezenţa unor persoane în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau punerii în executare a măsurii tehnico-administrative.

De asemenea, aplicarea măsurii nu se justifică în situaţia unui vehicul care realizează acţiuni de intervenţie sau misiuni care au caracter de urgenţă.

Dispoziţia de ridicare a vehiculului va cuprinde o serie de informaţii relevante care pot proba prezenţa vehiculului în locul din care a fost ridicat, necesitatea aplicării măsurii, dar şi starea vehiculului înainte de ridicarea acestuia. Transportul la locul de depozitare se realizează în condiţii care exclud deplasarea pe propriile roţi a vehiculului ridicat.

Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operaţiunii de ridicare.

Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovadă achitării tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea sau deţinerea legală a acestuia. Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spaţiile special amenajate se asigura prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro