Marţi, 19 martie 2024 - 7:50:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mai multe ONG-uri cer promovarea în şcoli a abstinenţei, până la căsătorie


11 iunie 2015

19 ONG-uri, printre care şi Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie condusă de Romeo Moşoiu, consilier al Ministrului Educaţiei, au trimis o scrisoare deschisă prin care le cer miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii să promoveze în şcoli abstinenţa până la căsătorie, ca „cel mai bun lucru pentru sănătatea copiilor”.

Scrisoarea vine ca reacţie la propunerea ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de a introduce Educaţia sanitară ca materie obligatorie în şcoli, dar şi la scrisoarea deschisă a altor organizaţii, care amintesc de recomandarea Comitetului ONU de a introduce Educaţia sexuală în şcoli.

Cele 19 ONG-uri sunt preocupate de promovarea familiei şi a drepturilor parentale, precum şi de sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor.

„Domnule ministru al Sănătăţii, domnule ministru al Educaţiei,

Suntem un grup de organizaţii civice care promovează familia şi drepturile parentale, precum şi dreptul la educaţie, sănătate şi dezvoltare armonioasă a copiilor. Vă scriem cu referire la declaraţia domnului ministru al Sănătăţii din 25 mai a.c. cu privire la ora de educaţie sanitară obligatorie în şcoli, urmată de scrisoarea deschisă din 27 mai a.c., semnată de 13 ONG-uri, trimisă domnului ministru al Sănătăţii, domnului ministru al Educaţiei şi domnului ministru al Afacerilor Externe.

Vă transmitem preocuparea şi îngrijorarea noastră referitoare la insistenţa acestor organizaţii de a impune un model curricular extrem de libertin, al cărui scop nu este sănătatea copiilor noştri, ci ideologizarea şi îndoctrinarea lor.

Domnilor miniştri, ca părinţi şi lideri civici suntem primii care susţinem şi promovăm sănătatea copiilor – inclusiv pe cea sexuală, reproductivă şi psihică – în conformitate cu cele mai recente descoperiri din medicină şi ştiinţe. Potrivit acestor date, tinerii, în special fetele, ar trebui să-şi întârzie debutul sexual până la căsătorie, în primul rând din motive medicale23. Acesta este un adevăr de necontestat şi imposibil de nealterat prin lozincile despre libertatea şi permisivitatea sexuală care sunt folosite astăzi din plin. Biologia spune clar: calea cea mai sigură de a evita bolile cu transmitere sexuală, avortul precum şi suferinţa emoţională de pe urma acestora, este abstinenţa până la căsătorie.

Cercetările ştiinţifice ne arată clar că ideologia identităţii de gen şi promovarea homosexualităţii nu-şi au locul în şcoli. A-i învăţa pe copii cu privire la pretinsa divergenţă între sexul biologic şi un pretins „sex social” nu poate decât să-i confuzeze, având în vedere volatilitatea şi viteza cu care se inventează noi şi noi „identităţi de gen”. Discursurile despre „homofobie” nu-i ajută nici ele cu nimic, atâta timp cât caută să normalizeze un comportament care, din punct de vedere medical şi moral, prezintă riscuri multiple şi majore. A promova diminuarea riscurilor e un lucru bun, dar eliminarea lor, prin educarea şi promovarea abstinenţei până la căsătorie, este cel mai bun lucru pentru sănătatea copiilor.

Sexualitatea nu este un subiect simplu de abordat. Copiii noştri au nevoie de discuţii clare, bazate pe date şi realităţi, nu de lozinci şi îndemnuri la libertate sexuală de la orice vârstă, cu oricâţi parteneri şi indiferent de sex, nu de prelegeri despre homofobie şi „identitate de gen”. Această din urmă abordare este una dezastruoasă. De aceea, credem că implicarea mamelor şi a taţilor în munca de educare a copiilor în acest domeniu este absolut necesară, mai ales că ei sunt singurii care pot aprecia corect gradul de dezvoltare fizică şi psiho-emoţională al copiilor lor şi momentul optim al acestor discuţii.

Având în vedere cele spuse mai sus, domnule ministru al Sănătăţii, domnule ministru al Educaţiei, ca părinţi, dorim să ştim ce li se va transmite copiilor la orele de educaţie sanitară: li se va spune adevărul? Vor fi respectate valorile pe care noi le insuflăm acestor copii? Sau li se va spune să exploreze, să experimenteze şi că actul sexual este un act fiziologic decuplat de orice conotaţie morală, cum susţin colegii noştri din societatea civilă care v-au scris recent?

Li se va spune că au dreptul la căutarea şi descoperirea „identităţii de gen” şi că elevii homosexuali sunt discriminaţi, sau li se va spune că actul sexual anal este periculos? Li se va spune că homosexualitatea este înnăscută, când de fapt nu există cea mai mică dovadă în acest sens?

Adevăruri biologice ca acestea şi încă multe altele (ca cercetările din domeniul dezvoltării creierului la adolescenţi, din domeniul biochimiei ataşării, din domeniul histologiei) sunt de necontestat. Solicităm să nu fie date la o parte de dragul corectitudinii politice şi al unei ideologii, fie ea şi una dominantă în acest moment.

Starea de sănătate a femeilor şi copiilor nu poate fi îmbunătăţită prin lozinci de tipul „Vrem drepturi sexuale şi reproductive!” sau „Vrem avorturi pentru adolescente!”. Faptul că cele 13 ONG-uri sunt preocupate de „facilitarea accesului adolescentelor la avorturi” şi de „reducerea numărului de medici care refuză să execute avorturi”, arată clar că promovează o ideologie radicală.

Ni se aminteşte mereu că România nu are un „program naţional coerent, strategic şi de lungă durată” pentru educaţia sanitară. Din câte cunoaştem, programul promovat de organizaţiile care semnează scrisoarea deschisă din 27 mai este „Sexul vs. Barza”, pe care îl considerăm nu doar depăşit de datele recente ale medicinii, dar extrem de agresiv şi chiar aflat la limita legii. Ne-am exprimat îngrijorarea în repetate rânduri cu privire la nocivitatea acestui program şi o facem şi acum: „Sexul vs. Barza” promovează promiscuitatea sexuală în rândul copiilor şi nu este preocupat de sănătatea şi bunăstarea lor. Dacă acesta este modelul de „program naţional coerent, strategic şi de lungă durată” şi dacă astfel va arăta noua oră de „educaţie pentru sănătate”, avem tot dreptul să fim alarmaţi!

În acest moment, la nivel mondial, nu există niciun indicator care să garanteze eficienţa unui program de „educaţie sexuală comprehensivă” în şcoli, ci mai degrabă dimpotrivă. În Marea Britanie, ţară cu experienţă de 30 de ani în domeniu, situaţia s-a înrăutăţit în urma introducerii acestei materii. Conform datelor UNICEF şi ONU, în Polonia, o ţară apropiată României, unde educaţia sexuală este absentă din şcoli, rata natalităţii la adolescentele între 15-19 ani este mult mai mică decât în SUA, Canada sau Marea Britanie, acolo unde se predă această materie de zeci de ani.

Totodată, respingem folosirea drept argumente a unor rapoarte ale diverselor Comitete ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. Ne permitem să reamintim respectuos că aceste documente au valoare de recomandări şi nu putere de lege, politicile în domeniul sănătăţii şi familiei fiind de competenţa statului român.

În concluzie la scrisoarea deschisă, ONG-urile cred că ar trebui amânate relaţiile intime până la căsătorie şi promovate aceste valori prin educaţie.

„Concluzia noastră, susţinută de datele ştiinţifice actuale, este că elevii, copiii noştri, trebuie educaţi spre înfrânarea trupească şi amânarea relaţiei intime până la vremea căsătoriei. Aceasta este singura cale către sănătatea şi bunăstarea lor, evitând bolile venerice, avorturile şi suferinţa emoţională”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro