Marţi, 19 martie 2024 - 6:25:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mănăstirea Cornu, în pericol de prăbuşire din cauza unei alunecări de teren


9 martie 2013

Biserica şi chiliile mănăstirii "Sfântul Ioan Evanghelistul şi Sfânta Cuvioasă Eufrosina", din localitatea prahoveană Cornu riscă să se prăbuşească din cauza unei alunecări de teren care a ajuns până în apropierea chiliilor, măicuţele de la acest locaş de cult fiind mutate în alte chilii mai sigure.

O alunecare de teren veche de trei ani şi reactivată anul acesta pune în pericol mănăstirea "Sfântul Ioan Evanghelistul şi Sfânta Cuvioasă Eufrosina" din localitatea Cornu, judeţul Prahova.

Potrivit primarului din Cornu, Nanu Cornel, 21 dintre cele 25 de măicuţe de la mănăstirea din Cornu au fost evacuate din chiliile lor după ce malul de pământ care a luat-o la vale a ajuns până sub chiliile în care locuiau călugăriţele.

Cele 21 de măicuţe au fost cazate în alte chilii, mai îndepărtate de zona alunecării de teren şi locuiesc câte două în chilie, a precizat primarul Cornel Nanu.

Acesta a explicat că alunecarea de teren de pe dealul pe care a fost construită mănăstirea s-a activat în urmă cu trei ani, pe o distanţă de câteva zeci de metri şi că anul acesta s-a reactivat, pământul dislocându-se pe o distanţă de peste o sută de metri liniari.

Conform primarului, alunecarea pune în pericol nu doar chiliile, ci şi biserica mănăstirii, construcţii care s-ar putea prăbuşi dacă valul de pământ nu va fi oprit.

Edilul comunei Cornu a spus că administraţia locală speră să obţină fonduri printr-o Hotărâre de Guvern, pentru a putea demara lucrările necesare consolidării terenului în zonă.

Mănăstirea din Cornu este un locaş de cult construit recent, ctitoria mănăstirii fiind finalizată în anul 2008.

Zona în care se află mănăstirea nu este singura din Cornu în care se produc alunecări de teren. Potrivit primarului comunei, în Cornu sunt activate alunecări de teren în alte trei zone, însă acele alunecări nu pun în pericol construcţii, ci drumuri de interes judeţean şi local.

Sursa:Mediafax


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro