Marţi, 19 martie 2024 - 7:29:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dezastru la BAC: 24,27% dintre candidaţi au promovat


3 septembrie 2012

bacBacalaureatul a fost promovat, în sesiunea de toamnă, de 24,27% dintre cei 85.117 candidaţi care au participat la examen, peste 14.000 de absolvenţi înscrişi iniţial renunţând să mai susţină probele, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, făcute publice duminică pe Edu.ro.

Cel mai mare procent de promovare a fost înregistrat în judeţul Giurgiu, 50,22%, iar cel mai mic, în Ilfov, doar 10,21%, potrivit sursei citate.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că rezultatele din această sesiune, potrivit cărora au promovat 20.662 de candidaţi, sunt mult mai slabe decât cele de la sesiunea din vară.

Peste 99.400 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine EXAMENUL în SESIUNEA de toamnă, însă aproximativ 14% dintre ei au renunţat şi nu s-au prezentat să dea probele, potrivit Ministerului Educaţiei.

"Procentul celor care se prezintă la acest examen scade în fiecare an", a subliniat Andronescu.
Duminică, până la ora 20.00, au putut fi depuse contestaţiile, rezultatele finale urmând să fie afişate în 5 septembrie.

Anul trecut, tot în sesiunea de toamnă, promovabilitatea la nivel naţional a fost de 16,8%, după soluţionarea contestaţiilor.

Anul acesta, în prima sesiune a examenului de BACALAUREAT, au promovat 44,41% dintre candidaţi.

Tot ministrul Educaţiei a spus, sâmbătă, că bacalaureatul de anul viitor, probabil, va fi diferenţiat, iar liceenii care nu vor să urmeze o facultate, ci doresc să intre pe piaţa muncii, pot da bacalaureatul profesional, care va fi o nouă formă de finalizare a studiilor liceale.
Citeşte şi: Bacalaureatul din 2013 ar putea fi diferenţiat. Andronescu propune şi un bacalaureat profesional

Andronescu a afirmat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu mai mulţi directori de şcoală, precum şi cu reprezentanţi ai inspectoratelor, s-a ajuns la concluzia că trebuie introdusă o nouă formă de finalizare a studiilor liceale.

"Se conturează ideea unui bacalaureat profesional. Acest lucru înseamnă că vom avea bacalaureatul naţional, pe care-l şi avem acum, cu aceleaşi probe, cu acelaşi conţinut, iar bacalaureatul profesional să-l gândim ca o formă de finalizare pentru cei care nu ţintesc învăţământul superior, dar vor să meargă în producţie. În felul acesta, prin bacalaureatul profesional, le dăm o certificare a capacităţilor lor profesionale", a spus ministrul Educaţiei, după şedinţa de guvern.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro