Joi, 28 martie 2024 - 1:29:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Afacerea mamelor surogat


3 octombrie 2013

Mii de cupluri care nu pot avea copii apelează la noua industrie înfloritoare din India - cea a mamelor surogat. Multe dintre aceste cupluri nu sunt indiene, dar legislaţia statului nu interzice angajarea unei mame - surogat de către cupluri din alte state. Problema care se ridică este cea a exploatării femeilor sărace.

Autorităţile indiene au redactat un proiect legislativ care ar urma să impună anumite condiţii şi ar face mai dificil accesul străinilor la "închirierea pântecului" unei mame indiene.

"Este nevoie de reglementare în acest sector. Dar dacă o lege în acest sens impune restricţii, cum ar fi cele care ar viza cuplurile de acelaşi sex sau părinţii unici, atunci acest lucru ar avea impact clar asupra industriei şi ar alunga mulţi clienţi din afara Indiei", consideră dr. Sudhir Ajja, de la centrul Surrogacy India, o clinică de fertilitate din Mumbai care a "dat" 295 de copii purtaţi de mame-surogat din 2007 încoace (90% din aceştia, pentru cupluri din afara Indiei şi 40% pentru cupluri de acelaşi sex), relatează totb.ro.

India şi-a deschis porţile pentru industria mamelor-surogat în 2002 şi se numără printre puţinele ţări din lume unde femeile pot fi plătite, legal, pentru a purta copilul altcuiva (Georgia, Rusia, Thailanda, Ucraina şi câteva state americane permit acelaşi lucru) prin fertilizare in-vitro şi transfer de embrioni. Tehnologia ieftină, doctorii pricepuţi, lipsa birocraţiei şi numărul mare de femei doritoare au făcut din India destinaţia perfectă pentru turismul de fertilitate, atrăgând „clienţi” din SUA, Marea Britanie, Australia, Japonia şi multe alte state ale lumii, în special din lumea dezvoltată economic.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro