Joi, 25 aprilie 2024 - 12:23:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Peste 900 de locuri de muncă vancante, în reţeaua Eures. Cele mai multe în Marea Britanie şi Germania


24 august 2017

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 901 locuri de muncă vacante, cele mai multe dintre ele în state precum Marea Britanie, Germania sau Cehia.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, anajatorii din spaţiul european oferă românilor peste 900 de locuri de muncă, cele mai multe dintre ele în Marea Britanie, Germania, Cehia şi Polonia.

Pentru cei care vor să lucreze în Regatul Unit sunt disponibile 335 locuri de muncă. Britanicii oferă 150 de posturi ca operatori depozit, 75 de locuri muncă pentru măcelari, tranşatori şi fasonatori. Tot 75 de posturi vancante sunt disponibile şi pentru cei interesaţi să devină operatori producţie, iar 35 de posturi sunt oferite pentru cei interesaţi să îngrijească persoane la domiciliu.

În Germania sunt disponibile 134 locuri de muncă. Nemţii caută angajaţi pentru industria de alimentaţie publică. Sunt disponibile posturi de ospătari (28), bucătari (22), barmani (5) dar şi cameriste, personal hotelier sau coordonatori de evenimente. Sunt şi locuri de muncă vacante în industria de construcţii. Germania caută să angajeze betonişti, excavatorişti, montatori de izolaţii pentru clădiri, zidari, sudori şi operatori de utilaje de construcţii.

Angajatorii din Cehia oferă 30 de posturi pentru şoferi de autobuze, 20 pentru şlefuitori, pilitori şi 15 pentru forjori. Se caută şi 15 operatori CNC, 9 operatori de producţie, 8 şoferi tir, 5 electricieni auto şi 5 mecanici auto, printre altele.

Angajatorii din Polonia au disponibile 100 de posturi pentru electricieni, în timp ce în Irlanda, cele mai multe locuri de muncă sunt în agricultură. Irlandezii au nevoie de lucrător în ferme de vaci de lapte şi lucrători în măcelărie.

În ţară, potrivit ANOFM, sunt disponibile aproape 23.000 locuri de muncă, cele mai multe în Bucureşti, Arad şi Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro