Joi, 28 martie 2024 - 8:32:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Radarul pădurii: a sunat, a reclamat şi a fost amendat


9 iunie 2015

Un incident ciudat a avut loc în Maramureş. Un bărbat susţine că a fost amendat de Poliţie după ce a sunat la 112 pentru a avertiza asupra unui transport suspect de lemne.

Încurajat de campania care s-a făcut în jurul proiectului „Radarul pădurii”, Ciprian Coc, din Băiuţ, a sunat la numărul de urgenţă, însă a doua zi a primit o amendă de o mie de lei, fiind acuzat că ar fi sunat în mod nejustificat.

„Am dat numărul maşinii, i-am explicat că orice cetăţean poate să ceară asta şi mi s-a închis telefonul. După câteva minute am fost sunat de poliţistul din localitate care mi-a spus… care-i treaba, măi, Cipri, cu transportul respectiv? Şi dacă e legal vei fi sancţionat”, a povestit Ciprian Coc, pentru Ştirile Pro TV.

Bărbatul a fotografiat procesul verbal prin care este anunţat că a primit o amendă şi l-a pus pe Facebook. Potrivit datelor, amenda a fost scrisă de un agent de poliţie din Băiuţ, Maramureş, şi se precizează că bărbatul a sunat în mod nejustificat la 112.

Ciprian Coc a reclamat amenda în instanţă, la Judecătoria oraşului Târgu Lăpuş.

Potrivit proiectului „Radarul pădurii”, firmele care transportă masă lemnoasă sunt obligate să-şi doteze camioanele cu telefoane inteligente. Prin sistem GPS, transporturile sunt monitorizate şi astfel autorităţile vor şti în timp real care sunt cele legale şi cele ilegale.

Românii care observă camioane cu buşteni care li se par suspecte pot suna la 112 pentru a-l anunţa. Dacă numărul de înmatriculare nu există în baza de date, va fi avertizată Poliţia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro