Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 1:26:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Grevă generală în Sănătate


21 iunie 2013

Sindicaliştii din sistemul de sănătate anunţă proteste de amploare şi ameninţă cu demisia în bloc. Spitalele din România ar putea fi închise.

Sindicaliştii din sănătate anunţă proteste de amploare, care ar putea merge până la demisia în bloc şi, deci, închiderea spitalelor din ţară.

Aceştia au spus: "Nu mai suportăm să fim batjocoriţi" şi "Ne-a ajuns cuţitul la os". Ei anunţă că vor începe cu adunări, pentru a continua cu marşuri, greve şi, în ultimă instanţă, demisia în bloc.

Medicii cer mărirea salariilor pentru medicii rezidenţi, echivalent acum cu 200 de euro, dar sunt nemulţumiţi de toate salariile din sistem.

În următoarele două săptămâni se va constitui o asociaţie care va uni toţi salariaţii din sistemul sanitar, urmând ca din luna iulie să demareze aceste mişcări de protest.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, despre protestele anunţate de personalul medico-sanitar, că "există o problemă reală" din punct de vedere al salariilor în sistem, iar acest lucru este recunoscut de toţi. Secretarul de stat a ţinut să sublinieze, tot legat de protestele ce ar putea fi declanşate de către medici, că lucrul cel mai important este acela ca acţiunile "să nu se răsfrângă asupra pacienţilor". Raed Arafat a adăugat că, în prezent, se lucrează, în colaborare cu profesioniştii din domeniu, la elaborarea legii privind salarizarea şi a celei de schimbare a statului spitalelor publice, necesare tocmai pentru a permite personalului din Sănătate să obţină venituri mai mari.

Medicii, dar şi restul personalului din sistemul sanitar, ameninţă din iulie cu proteste, greve şi chiar demisii, din cauza salariilor mici, a condiţiilor de lucru şi a modului în care sunt trataţi angajaţii din Sănătate în România

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Tags:
demisia,
protest

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro