Joi, 21 noiembrie 2024 - 9:39:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

A început o nouă “bătălie” pentru titlul de ”Oraşul Reciclării”


23 ianuarie 2014

Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România, a lansat, sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, cea de-a doua ediţie a competiţiei ”Oraşul Reciclării” adresată primăriilor de municipiu.

„Bătălia” reciclării are loc în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, iar primăriile înscrise se vor lupta pe mai multe „fronturi”: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune „muniţii” de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi, în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate.

,,Continuăm şi anul acesta bătălia simbolică între primării pentru titlul de “Oraşul Reciclării” 2014 cu şi mai multe municipii înrolate în această luptă comună în vederea dezvoltării sistemului de colectare separată. Chiar dacă România a atins, prin aportul substanţial al producătorilor de bunuri ambalate, obiectivul prevăzut de legislaţia europeană de reciclare a 60% din deşeurile de ambalaje puse pe piaţă, în practică, la nivel operaţional, sistemele locale de gestiune a deşeurilor încă sunt în construcţie.” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

32 de municipalităţi în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată au răspuns pozitiv chemării la luptă: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti-Sectoarele 3 şi 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.

,,Obiectivul de reciclare, până în 2020, a 50% din deşeurile menajere este extrem de ambiţios şi nu trebuie perceput doar ca o obligaţie impusă României de Uniunea Europeană, ci reprezintă un baromentru al nivelului de curaţenie şi al calităţii mediului dar şi al plus valorii create la nivelul locurilor de muncă şi oportunităţilor economice din gestiunea deşeurilor şi reciclării. Obligaţiile ce derivă din aceste obiective revin autorităţilor locale şi tuturor generatorilor de deşeuri, inclusiv populaţiei. De aceea, rolul primarilor este să transmită comunităţilor pe care le conduc că protejarea mediului nu este o opţiune, ci un principiu de viaţă. Proiectul “Oraşul Reciclării” este o formă creativă de a-i susţine în această direcţie şi invit toate primăriile să lupte pentru oraşul lor şi pentru un viitor sustenabil, în care toate deşeurile generate ajung la reciclare şi nu la depozitare.” a declarat Rovana Plumb, Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

La finalul celor 6 luni, câştigătorul va obţine titlul de ,,Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă eco wi-fi, un spaţiu inedit de relaxare, 100% eco şi cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro