Vineri, 29 martie 2024 - 3:46:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tot mai multe haine toxice pe piaţa din România


21 iunie 2017

Aproape jumătate din vânzările de haine noi din România au loc în zone publice, unde nu sunt respectate standardele europene de calitate.

Mai mult, în România sunt importate anual sute de tone de haine uzate, multe dintre ele fiind vândute la kilogram, în pieţe sau pe internet, fără controale ale provenienţei sau controlul calităţii, potrvit Ştirile Pro Tv.

Eticheta trebuie sa conţină, conform legii, datele de identificare ale producatorului, tara de origine dar si compozitia fibroasa.

Potrivit sursei citate, una din 4 haine scoase la vânzare în România este contrafăcută. Multe haine de firmă sunt şi ele contrafăcute, putând arăta identic cu cele originale, de la model, la etichetă, singura diferenţă fiind la material.

Puteţi verifica autenticitatea produsului doar cu ajutorul codului de bare pe care îl găsiţi pe etichetă.

Conform unui raport al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala, in ultimii doi ani, vameşii români au confiscat imbracaminte in valoare de aproape 3,5 milioane de euro. Amenzile pentru comercializarea îmbrăcămintei contrafăcute sunt de cel mult 10.000 de lei.

Majoritatea falsurilor provin din China. Cu toate că eticheta multor articole vestimentare precizează că sunt realizate din bumbac, ele conţin, de cele mai multe ori, compuşi chimici peste limitele admise.

Formaldehida, de exemplu, produce iritaţii grave, şi nu este singura substanţă care poate fi găsită în hainele contrafăcute. Se poate ajungă la dermatită şi la alte probleme de sănătate pentru cei care poartă articole vestimentare periculoase.

Un studiu Greenpeace, care a analizat calitatea unor firme vestimentare de top, a găsit că hainele conţineau etoxilat de nonifenol, o substanţă chimică definită de Parlamentul European ca fiind periculoasă pentru om şi nocivă pentru mediu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro