Miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:46:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autostrada Soarelui ar putea fi inundată de viitura Dunării


10 iunie 2013

Situaţie alarmantă la Feteşti - Cernavodă. Autostrada Soarelui riscă să fie inundată de viitura care va veni pe Dunăre după ce singurul dig care stă în calea apelor s-a erodat. Autorităţile au început să consolideze digul, însă se tem de modul în care nivelul braţului Borcea creşte şi descreşte rapid, afectându-i, astfel, structura de rezistenţă.

 

Localnicii spun că, din digul de 27 de metri au mai rămas doar doi, în urma erodării. Totul s-a întâmplat în doar zece zile.

Oamenii spun că angajaţii Apele Române nu au făcut nimic pentru consolidarea digului de pământ. Mulţi se tem că viitura care urmează să vină pe Dunăre din Austria va ridica nivelul fluviului şi că apa va inunda Autostrada Soarelui, calea ferată Bucureşti-Constanţa, dar şi gospodăriile lor.

Sătui să aştepte intervenţia autorităţilor, localnicii au consolidat cum au putut digul.

Duminică dimineaţă, autorităţile au început să consolideze digul. "Lucrările au început de pe data de 5 iunie. Cea mai rapidă intervenţie a fost spre partea de incintă, unde s-a taluzat pământ, se încearcă lărgirea digului pe o lungime de 5 m, apoi se bat planşe de fier, utilaje sunt aici, operaţiunea e în desfăşurare. Se intervine şi pe partea spre lac a digului, unde s-a pus material geotextil şi se pune piatră la piciorul digului pentru a împiedica eroziunea acestuia. Pentru noi, o problemă este faptul că nivelul braţului Borcea creşte şi descreşte, ceea ce face ca digul să fie sensibil", a declarat, la Realitatea TV, prefectul judeţului Ialomiţa, Constantin Atanasiu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro