Marţi, 18 ianuarie 2022 - 2:57:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Un stat-model ajută România să-şi rezolve marile probleme sociale


6 iunie 2015

Suedia şi România urmează să semneze, astăzi, un nou acord care vizează populaţia de etnie romă, cu accent pe educaţia copiilor, drepturile femeilor şi alte servicii de asistenţă socială dedicate, informează publicaţia The Local.

Un studiu realizat în luna aprilie a arătat faptul că aproximativ 4.000 de emigranţi vulnerabili din Uniunea Europeană, mulţi din România, trăiesc în prezent în Suedia. Mulţi dintre cerşetori sunt membri ai etniei romilor şi locuiesc în corturi sau rulote şi îşi petrec ziua cerşind de la suedezi bani din faţa magazinelor sau lângă staţiile de merou.

Suedia şi România au declarat că vor coopera şi că vor lucra pentru combaterea sărăciei în cadrul comunităţii de romi.

Ministrul suedez pentru Copii, Vârstnici şi Egalitate de gen, Lsa Regner, a declarat, joi, pentru cotidianul suedez Dagens Nyheter, că datele statistice arată că minoritatea romă provenită din România înregistrează performanţe mai slabe decât majoritatea populaţiei la capitolele şomaj, venituri şi educaţie.

„Nu este greu de înţeles ce îi determină să vină în Suedia. Însă, situaţia este nesustenabilă. De aceea, vrem să contribuim şi să le oferim o viaţă mai bună în România”, a spus Lsa Regner.

În schimb, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, nu consideră că sărăcia este o problemă structurală în România.

„Este o alegere individuală. Cerşetorii nu respectă nici legislaţia din Suedia şi nici pe cea din România. Cerşitul nu ar trebui să fie o alegere pentru ei”, a spus Codrin Scutaru, pentru tabloidul suedez Expressen.

În noul acord, accentul va fi pus pe schimbul de cunoştinţe între Suedia şi România în domeniul asistenţei sociale. În plus, Suedia va face schimb de informaţii pentru a ajuta România să aplice pentru fonduri structurale europene.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(370 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 ianuarie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro