Marţi, 19 martie 2024 - 12:46:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un vas cu 100 de migranţi clandestini a ajuns pe litoralul Mării Negre


10 septembrie 2017

O ambarcaţiune cu circa 100 de migranţi la bord – majoritatea din Siria, Irak şi Afganistan – a ajuns sâmbătă în apele teritoriale româneşti, între staţiunile 2 mai şi Vama Veche.

Vasul a fost interceptat de Poliţia de Frontieră, iar refugiaţii au fost duşi la Mangalia. Ei urmează să fie identificaţi, supuşi unor controale medicale şi trimişi la centrele de refugiaţi din ţară.

O altă ambarcaţiune cu migranţi a fost întoarsă din drum şi direcţionată spre Bulgaria. În luna august, 160 de transfugi au fost depistaţi în zona litoralului. Săptămâna trecută, autorităţile române au interceptat şi un pescador cu 87 de migranţi, ajuns pe plaja sălbatică din Midia. Potrivit Ştirilor TVR, 7 călăuze – de naţionalitate turcă, bulgară şi cipriotă – au fost reţinute.

O nouă rută, testată de călăuze

Poliţia este de părere că aceste călăuze care primesc sume generoase din partea migranţilor testează acum această nouă rută. Cele trei rute principale ale migranţilor clandestini sunt prin Italia, prin Grecia şi prin Spania. Acum, este testată această rută prin Marea Neagră. Migranţii din Orientul Mijlociu ajung mai întâi în Turcia, iar apoi traversează Marea Neagră până în România sau Bulgaria.

Totuşi, potrivit unui reprezentant al Agenţiei Europene a Poliţiilor de frontieră, Marea Neagră este mult mai dificil de traversat decât Marea Mediterană, de exemplu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro