Marţi, 19 martie 2024 - 9:07:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vacile şi găinile s-au „demodat”. Românii cresc suricate, lei şi cămile la ţară


2 decembrie 2015

O femeie în vârstă de 31 de ani a ajuns la spital şi internată la terapie intensivă, cu muşcături, leziunie severe şi plăgi sfâşiate. Aceasta le-ar fi spus medicilor că a fost muşcată de nişte câini, însă autorităţile ar fi vorba de animale sălbatice.

În urmă cu câteva zile, inspectori ai Direcţiei Sanitar-Veterinare Dâmboviţa şi ai Gărzii de Mediu, însoţiţi de poliţişti, au făcut percheziţii pe proprietatea din Dragodana a unui exectutor judecătoresc din Bucureşti. Aici au găsit, printre altele, lei, cerbi carpatini, păsări, ciute, cai de rasă, mufloni, capre, dromaderi sau şerpi. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare.

„Animalele sunt deţinute printr-o fundaţie pentru protecţia animalelor sălbatice. Se numeşte «Centru de Reabilitare şi Îngrijire a Animalelor Sălbatice». Noi nu aveam informaţii de acest centru, întrucât proprietarul acestor animale sălbatice este din Bucureşti.

Din punct de vedere sanitar veterinar, animalele sunt foarte bine îngrijite, numai că dumnealui nu a dorit să se înregistreze la noi ca menajerie sau zoo. Era obligatoriu, din punctul nostru de vedere. Au primit amendă conform HG 984, între 600 şi 1200 de lei“, a declarat Sandu Tolea, director DSV Dâmboviţa.

Ieri, o altă grădină zoologică secretă a fost descoperită tot în Dâmboviţa. Pe o proprietate din comuna Potlogi au fost găsite lei, lame, babuini, bufniţe americane, suricate şi multe păsări exotice.

„Este o mare surpriză pentru mine. Eu ştiu că era un individ care creştea găini, papagali, tot felul de animale mai rare, dar în niciun caz lei şi alte animale periculoase. Dânsul este un individ care o firmă de construcţii şi lucrează prin subantrepriză”, a spus primarul comunei Potlogi, Nicolae Catrina, citat de jurnaliştii de la Adevărul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro