Vineri, 29 martie 2024 - 3:21:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cetăţenii unui oraş din sudul României se pot pensiona cu doi ani mai devreme


5 mai 2017

Un proiect de lege care permite pensionarea cetăţenilor care trăiesc în Slatina sau în împrejurimi cu doi ani mai devreme a trecut de Senat.

Proiectul de lege, care doreşte să modifice sistemul unitar de pensii publice, trebuie adoptat şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, pentru a intra în vigoare.

Amendamentul se adresează persoanelor care au locuit cel puţin 30 de ani în Slatina şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestei localităţi. Aceştia vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

Motivul: nivelul ridicat de poluare generat de platforma industrială existentă în apropierea reşedinţei judeţului Olt.

Proiectul de lege a fost iniţiat de deputatul Gigel Ştirbu, de la PNL, şi de senatorul Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt.

Slatina nu este prima zona din România pentru care a fost modificată Legea pensiilor. Măsuri similare au fost adoptate pentru locuitorii din Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna şi Târgu Mureş, care sunt afectaţi de extracţia şi prelucrarea minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zing, mangan, fluor, clor, emisii de amoniac şi pulere metalică.

Pe de altă parte, unităţile industriale de la Slatina, precum Alro, Electrocarbon sau Alprom, sunt responsabile de poluarea permanentă a aerului cu diverse substanţe toxice provenite din prelucrarea minereurilor: pulberi de cocs, gudroane, hidrocarburi, fluor, dioxid de sulf, dioxid de azot sau monoxid de carbon.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro