Miercuri, 23 iunie 2021 - 7:49:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Călătorie pe jos, în opinci, până la Roma


25 octombrie 2013

După experienţa de acum trei ani, când Mirel Magop a făcut o călătorie la picior prin Europa, timp de doi ani, Magop a pornit iarăşi pe jos, în opinci şi în costumul popular al lui Badea Cârţan, până la Roma, cale de cca 2800 km. Drumul său a început acum două luni din Cârţişoara, pe traseul Sarmizegetusa, Timişoara, Szeged, Budapesta, Viena, Salzburg, Lugano, Milano, Torino, Genoa, Veneţia şi Roma. El speră să ajungă la Roma până la 1 Decembrie, de unde va posta o poză cu el la Columna lui Traian.
"Am trecut deja de jumătatea drumului. Sunt în Elveţia. Am plecat cu patru perechi, însă o pereche de opinci este doar de decor, le port când nu plouă, e vremea frumoasă, când trec prin aglomerări urbane. Am prins şi ninsoare. A nins ceva la Salzburg. Au fost ploi întruna. Trebuie să ajung pe 1 decembrie la Roma şi sunt în grafic", a precizat Mirel Magop, conform Agerpres.
Românul nostru ignoră orice mijloc de transport şi preferă să ajungă pe jos la Roma, doarme sub cerul liber, dar foloseşte totuşi telefonul mobil şi are o pagină de facebook, pe care şi-o actualizează constant, cu imagini din călătoria sa.
Reamintim faptul că sibianul Badea Cârţan a ajuns la Roma în februarie 1896, după o istovitoare călătorie pe jos, timp de 45 de zile, iarna, dorind să vadă cu ochii săi mărturii ale originii latine a poporului român. Badea Cârţan a reuşit să ajungă la Roma încălţat cu opinci şi a fost asemănat de străini cu dacii de pe Columna lui Traian din capitala fostului Imperiului roman.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(198 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 iunie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro