Marţi, 19 martie 2024 - 7:29:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


INCREDIBIL/ Epidemie de păduchi la Colegiul Mihai Viteazul


6 martie 2013

Unul dintre cele mai bune colegii din Ploieşti se luptă cu o situaţie ciudată. Peste 20 de elevi au fost depistaţi, la un control de rutină, cu...păduchi.

Conducerea liceului a dispus ca zilnic să fie făcute triajele epidemiologice,  iar elevii  depistaţi cu pediculoză nu sunt primiţi în şcoală.

 „Elevii au fost trimişi acasă pentru a se prezenta la medicul de familie. Le-am comunicat că vor trebui să aducă o  adeverinţă la întoarcerea în unitatea de învăţământ, dar, bineînţeles, va exista şi o verificare din partea medicului de la şcoală”, a susţinut, pentru observatorulph.ro, Gabriel Ţaga, directorul Colegiului Naţional Mihai Viteazul.

Se pare că situaţia de la CNMV nu este singulară. Statisticile DSP Prahova arată că în 2013 numărul cazurile de pediculoză este mai mare decât în 2012.

„În 2013 au fost depistate 59 de cazuri în mediul rural şi 112 în mediul urban, în timp ce anul trecut au fost numai 40 de cazuri în mediul rural şi alte 50 în mediul urban”, a declarat Alexandru Băloi, directorul DSP Prahova.

Interesant este că înainte ca situaţia de la CNVM să ajungă în atenţia DSP, mai mulţi elevi din colegiu au postat pe Facebook informaţii despre situaţia epidemiei din unitatea de învăţământ.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro