Vineri, 29 martie 2024 - 4:05:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iohannis, hotărât să salveze Institutul Cantacuzino


14 mai 2015

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a vizitat miercuri, Institutul Cantacuzino, unde a discutat cu salariaţii şi cu cei din conducerea instituţiei.

“Am vrut să văd cum arată Institutul, am vrut să văd cum funcţionează şi am vrut să încerc să înţeleg care sunt problemele Institutului. Este o situaţie complicată, care s-a creat în ani, nu vreau să intru acum în diferite detalii de natură funcţională sau managerială, dar pot să vă spun că, după părerea mea, Institutul Cantacuzino trebuie salvat şi trebuie să funcţioneze în continuare. Cum va funcţiona, care vor fi metodele vom vedea, sunt hotărât să pun această problemă peste tot unde cred că s-ar putea găsi soluţii, iar în viitorul destul de apropiat, după ce voi avea discuţii cu cei care pot veni cu soluţii, o să vă spun ce am găsit şi cum am găsit”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis este de părere că simpla mutare a Institutului Cantacuzino de la un minister la altul nu poate să rezolve problema, soluţia fiind o decizie politică.

În acest sens, preşedintele Iohannis a spus că a discutat pe marginea acestui subiect şi cu premierul Victor Ponta.

Pe de altă parte, Iohannis a mai spus că în ceea ce priveşte soluţiile date de Guvern, “nici unul din materialele pe care le-am primit până acum nu a arătat care ar fi soluţia şi nu cred că există o soluţie miraculoasă. Dacă ar exista soluţii simple, s-ar fi găsit până acum. E complicat, de aceea este nevoie de toţi actorii implicaţi şi de o voinţă politică”.

Problemele la Institutul Cantacuzino, care se număra printre cei mai apreciaţi producători de imunologice din lume, au început în februarie 2010.

Atunci, Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) i-a retras autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standardul de bune practici de fabricaţie.

În aceste condiţii, unele programe naţionale de imunizare au fost blocate timp de mai multe luni, iar autorităţile au fost obligate să importe vaccin.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro