Marţi, 19 martie 2024 - 5:18:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România are peste 100.000 de gospodării neelectrificate, fără reţea de gaze sau drumuri


1 aprilie 2016

Infrastructura de transport, cea de energie electrică şi cea de gaze reprezintă un pachet minimal pentru o dezvoltare durabilă şi sustenabilă la nivel naţional, în condiţiile în care, în România, încă există peste 100.000 de gospodării care nu deţin aceste utilităţi, a declarat joi ministrul Energiei, Victor Grigorescu, în cadrul Bucharest Forum / Keystone Projects, organizat de Institutul Aspen România.

„La nivel naţional există o legătură între infrastructura de transport, infrastructura de transport energie şi conectivitate. Cred că ne dorim cu toţii să ducem în fiecare localitate un drum, să tragem un cablu electric, sau conducte de alimentare cu gaze naturale. Aceste trei elemente de infrastructură sunt un soi de pachet minimal pentru a permite o dezvoltare economică durabilă şi sustenabilă”, a spus Victor Grigorescu.

Potrivit acestuia, în calea atingerii acestui obiectiv există patru provocări.

„Avem nevoie să construim infrastructura de la zero în zonele în care nu există. Nu ar trebui să uităm că România are, cred eu, peste 100.000 de gospodării neelectrificate, care astăzi nu sunt conectate la reţele de gaze naturale, ca să nu mai vorbim de reţea proprie de infrastructură de transport. (…) Avem nevoie să modificăm şi să modernizăm infrastructura existentă. Mă gândesc la marile aglomerări urbane, la experienţa noastră în timpul iernii, dar şi la zonele cu dezvoltare industrială crescută. Avem nevoie să investim sume importante pentru a adapta reţelele de transport la această nouă realitate. Trebuie să facem faţă unei creşteri de consum, trebuie să ne gândim şi la viitor, poate facem loc autovehiculului electric, sau poate răspundem şi în acest fel, modernizând infrastructura, la o potenţială tranziţie de la încălzirea pe bază de gaze naturale la încălzirea folosind echipamente electrice în viitor”, a subliniat ministrul Energiei.

Potrivit acestuia, în susţinerea eforturilor de dezvoltare a infrastructurii sunt necesare cel puţin trei instrumente şi anume resurse financiare, resurse umane şi parteneriate tehnologice.

Victor Grigorescu a menţionat, totodată, că şi la nivelul Uniunii Europene se fac eforturi pentru interconectarea reţelelor energetice. „Infrastructura este cuvântul cheie al acestui deceniu. Cea mai aplicată abordare a acestui concept de infrastructură legată de interconectivitate şi de integrare este reprezentată de eforturile la nivelul Uniunii Europene de interconectare a reţelelor de transport gaze sau energie electrică”, a mai spus ministrul Energiei.

Reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniile cheie de politici publice, ai mediului de afaceri, instituţii financiare internaţionale şi de cercetare — inovare, alături de generatori de proiecte de dezvoltare urbană, participă joi la ediţia Bucharest Forum/Keystone Projects, eveniment organizat de Institutul Aspen România.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro