Sâmbătă, 20 iulie 2024 - 1:47:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Studenţii şi profesorii din UBB cer reluarea cursurilor în amfiteatrul Nicolae Iorga


5 aprilie 2013

Peste 280 de studenţi şi peste 60 de profesori ai Facultăţii de Matematică şi Informatică au depus în ultimele zile memorii la registratura Universităţii Babeş-Bolyai prin care şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la ocuparea amfiteatrului Nicolae Iorga, din Clădirea Centrală a Universităţii.

Studenţii şi profesorii Facultăţii de Matematică şi Informatică au reclamat faptul că activitatea didactică a fost perturbată din cauza ocupării acestui amfiteatru de un grup de tineri şi solicită mutarea dezbaterilor într-un alt spaţiu, unde să nu fie deranjat procesul educativ.   

Conducerea Universităţii Babeş-Bolyai a depus eforturi pentru găsirea unor soluţii de compromis pentru ca procesul educaţional să nu fie deranjat. Având în vedere că o întreagă linie de studiu, cu mulţi studenţi şi un orar aglomerat, este deservită de amfitetrul Nicolae Iorga, soluţiile găsite nu pot asigura desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor şi seminariilor.

 Au avut loc noi negocieri între conducerea Universităţii şi reprezentanţi ai tinerilor care au participat la dezbateri în ultimele zile, ajungându-se la o soluţie agreată de ambele părţi. Aceasta constă în eliberarea pe timpul zilei a sălii Nicolae Iorga şi oferirea de către conducerea UBB a unui alt spaţiu pentru desfăşurarea dezbaterilor. Pentru a se definitiva înţelegerea, reprezentanţii tinerilor au cerut un răgaz de câteva ore pentru a supune la vot propunerea de mutare şi urmează să comunice conducerii Universităţii decizia luată.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro