Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:56:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Trenuri cu întârzieri de Crăciun


27 decembrie 2013

Trei trenuri au avut defectiuni la locomotive si zeci de calatori au ramas in tren, in frig, pret de cateva ore bune, marti dimineata.

"Defectiunea a fost provocata de ruperea pantografului locomotivei care remorca trenul de calatori 2080, intre statiile Targu Jiu - Lunca Budieni - Copacioasa. Angajatii SC Electrificare CFR, filiala a CNCF CFR SA, au intervenit pe firul I intre statiile Targu Jiu - Lunca Budieni - Copacioasa pentru remedierea defectiunilor produse la linia de contact dupa ruperea pantografului trenului de calatori", anunta CFR intr-un comunicat de presa.

Ruperea pantografului, care a provocat scoaterea accidentala de sub tensiune, s-a produs din cauza stratului gros de chiciura depus pe linia de contact.

"Echipele feroviare au intervenit la fata locului atat cu utilaje, cat si cu forta umana - locomotiva de ajutor pentru retragerea in cea mai apropiata statie a unui tren de marfa ramas fara tensiune tot in zona respectiva, drezina pentru asigurarea pantografului la trenul de calatori si cu forta umana pentru remedierea defectiunilor la linia de contact", se mai arata in comunicat.

Din cauza defectiunii trei trenuri de calatori au inregistrat intarzieri totale de 382 de minute: trenul 2080, care a avut pantograful rupt - 234 minute, trenul 2091 - 101 minute si trenul 2082 - 47 minute.

Ministrul Transporturilor a cerut consiliilor de administratie ale societatilor CFR si CFR Calatori sa ii pedepseasca pe cei responsabili pentru aceste defectiuni dar si pe cei din conducerea societatilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro