Vineri, 29 martie 2024 - 11:43:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mormântul lui Mihail Kogălniceanu transformat în magazie


23 iunie 2014

Primăria Iaşi a început să cerceteze cazul criptei familiei Kogălniceanu, transformată în magazie de materiale de construcţii de preotul paroh din Cimitirul „Eternitatea“, scrie ziaruldeiasi.ro.

Totuşi, niciun oficial al instituţiei nu aduce în discuţie problema dacă lucrările de igienizare s-au realizat cu acordul Direcţiei pentru Cultură. Virgil Băbîi, şeful Direcţiei, a declarat în urmă cu câteva zile că instituţia pe care o conduce nu a emis niciun aviz pentru lucrări la mormântul familiei Kogălniceanu.

"Nu s-a dat niciun aviz. Voi sesiza Poliţia de Patrimoniu. Voi trimite cerere oficială instituţiei care are în administrare Cimitirul «Eternitatea». Dacă s-au făcut intervenţii, se vor lua măsuri conform legii. Aşteptăm însă rezultatele anchetei“, a spus anterior acesta.

„Municipalitatea ieşeană s-a sesizat cu privire la situaţia criptei lui Mihail Kogălniceanu. În acest sens, SC Servicii Publice a declanşat o anchetă“, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Iaşi. Conform datelor oficiale transmise de Buraga, din declaraţiile şefului Secţiei de Cimitire, ing. Eduard Stoica, precum şi ale administratorului Cimitirului „Eternitatea“, ing. Dana Păun, cheia de la cripta lui Mihail Kogălniceanu este deţinută de preotul Gheorghe Şurpănelu.

Preotul a afirmat conducerii Servicii Publice SA că unul dintre membrii familiei Kogălniceanu, domiciliat în Bucureşti, venea anual la mormânt şi, prin înţelegere cu un muncitor al bisericii, Mihai Ailiesii, întreţinea, aerisea şi efectua servicii de curăţenie în criptă. Persoana din Bucureşti a decedat însă, iar cheia de la criptă a rămas în posesia părintelui Şurpănelu.

Sursa text+foto: ziaruldeiasi.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro