Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:35:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Conferinţa anuală a Asociaţiei Pensionarilor Prahova


16 martie 2018

Joi, la Casa de cultură a sindicatelor din Ploiesti, în prezenţa a peste 200 de pensionari prahoveni, dna Sofia Cioc - preşedinte al Consiliului judetean al pensionarilor, a prezentat o amplă dare de seamă a Asociaţiei.

Domnia sa a reliefat faptul că, pe tot parcursul anului trecut, Consiliul Asociaţiei a ţinut cont de toate măsurile întreprinse de FNPR care vizau problemele cu care se confruntă
pensionarii, menite să le îmbunătaţească calitat

ea vieţii şi a nivelului de trai, precum:-indexarea anuală a pens
iilor cu rata inflaţiei;- accesul liber la serviciile medicale şi imbunătăţirea acestora;
- îmbunătăţirea sistemului public de pensii ş.a.

In trimestrul III al anului trecut, numărul pensionarilor din judeţ a fost de 197141 de persoane, in crestere cu 348 de persoane faţă de 2016, iar numarul pensionarilor înregistraţi la Casa de Pensii a fost de 241576, pensia medie fiind de de 1147 lei.

Dna Sofia Cioc a tinut sa remarce, in mod deosebit, activitatea preşedinţilor de filiale implicaţi in numeroase actiuni umanitare, sociale şi distractive: 80 de excursii în ţară şi străinătate, revelioane ale pensionarilor, sarbatorirea zilelor de nastere, participarea la spectacole gratuite la Teatru, cursuri de calculator, concursuri de sah şi table etc.

Cu toate acestea, in cadrul Asociatiei există unele persoane / preşedinti de filiale care actioneaza individual prin atragerea unor grupuri de pensionari, cărora le promit trei pachete pe an şi multe altele, fără informarea conducerii Asociatiei. Pe care, culmea, o şi denigrează. Cel puţin aşa a susţinut, in cuvântul său, dna Cioc - (încă) preşedinte ALES al Asociaţiei.

In finalul şedinţei, au luat cuvântul numerosi pensionari, care au făcut propuneri de imbunătăţire a activităţii Asociaţiei de Pensionari Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro