Vineri, 29 martie 2024 - 12:33:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Transrarăul – o nouă şosea alpină în nordul Moldovei


12 februarie 2015

Zilele trecute a fost inaugurat cel de-al treilea traseu montan spectaculos din ţara noastră. După Transfăgărăşan şi Transalpina, un  nou drum montan spectaculos a fost inaugurată în nord-estul  ţării Este vorba deTransrarăul, care face legătura între două masive muntoase: vârful Rarău (1850m) şi vârful Gurmalău (1857m), prin satul Chiril până la Pojorâta.

Traseul mai este denumit şi Drumul Comorilor, întrucât unul dintre punctele sale de atracţie sunt Pietrele Doamnei, scrie radioiasi.ro, care mai specifică şi faptul că una dintre legende spune că, în 1541, domnitorul Petru Rareş şi-ar fi găsit un loc în munţii Rarău pentru a-şi adăposti familia şi o parte de avere de hoardele de tătari. Urmăriţi de cotropitori, doamna Elena- soţia lui Petru Rareş şi fiul acestora s-ar fi refugiat într-o peşteră să se roage, iar stânci uriaşe s-ar fi desprins şi ar fi căzut peste locul în care se afla averea, îngropându-i şi pe hoţi.

Porţiunea de drum dintre Chiril şi Rarău va avea un regim special de circulaţie. Drumul este marcat cu semne de circulaţie pentru un regim de viteză limitat la 30 de km/h, iar în condiţiile în care este un drum cu o dificultate mare ( pe unele porţiuni având doar un singur fir), urmează să mai fie montate o serie de elemente care să le indice şoferilor cum trebuie să circule pentru a fi în siguranţă.

De reţinut faptul că maşinile de mare tonaj nu au voie pe acest drum, excepţie fac doar autocarele cu turişti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro