Miercuri, 20 martie 2019 - 9:39:51
EUR
EURO = 4.7433 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 4.1707 RON
Dolarul american a scazut
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Copilărie mizerabilă! Maria şi Georgiana Nica îşi doresc de la Moş Crăciun: SIGURANŢĂ


13 decembrie 2018

În urmă cu mai multe săptămâni, Stiri Actuale vă povestea despre Maria Nica.

Liliana Maxim şi soţul ei Cristi Minculescu au preluat povestea iar ceea ce au descoperit este mult mai dureros decât ne-am putea imagina. Citiţi povestea surorilor Nica şi împreună vom putea găsi cea mai bună soluţie pentru cele două copile!


O lume a terorii, a neajunsurilor, a mizeriei, a foametei, a jenei faţă de cei din jur, o lume „stropită“ din plin cu alcool. O lume în care auzi vorbindu-se, zilnic, despre prostituţie, viol, tâlhărie, puşcărie, ameninţări... O lume în care TU, copilule fără copilărie, ai fost al nimănui până în momentul în care cea care ţi-a dat viaţă a înţeles ce „monedă“ profitabilă de schimb poţi fi! O lume a viciilor în care eşti prins ca într-o menghină, una care simţi că nu-ţi aparţine şi care nu vrei să-ţi marcheze şi viitorul...O lume în care nu ştii dacă să te bucuri că trăieşti sau să-ţi închei socotelile înainte de vreme. O lume pe care Maria (15 ani) şi sora ei, Georgiana (13 ani), din satul Negoieşti, comuna Brazi, o cunosc şi-n care tânjesc nu după haine, gadget-uri, excursii, ci după SIGURANŢĂ.

Nedorite, aduse pe lume de o femeie care-şi vinde trupul, Maria şi Georgiana Nica s-au confruntat cu greutăţile vieţii încă din primele zile. Până la vârsta de trei ani, Maria a stat într-un centru de plasament. Însă în momentul în care mama ei şi-a dat seama că alocaţia fetei i-ar sta mai bine în buzunarul propriu a luat-o de acolo şi-a lăsat-o în grija bunicilor, prieteni buni cu alcoolul. Grijă este mult spus, ţinând cont de halul în care arată casa, de condiţiile infecte, de foametea şi frigul îndurate, de bătăi şi de ameninţările nesfârşite. Şcoala a fost pentru Maria o evadare. A fost locul unde s-a bucurat de curăţenie, de căldură, de o vorbă bună, locul unde şi-a făcut prieteni, locul unde, adesea, laptele şi cornul au reprezentat singura masă de peste zi. Dar cele câteva ore de linişte i se sfârşeau odată cu momentul în care ajungea acasă. Fără un colţ al ei, fără o masă pe care să scrie, Maria s-a descurcat aşa cum a putut ca să ţină pasul cu colegii ei. Acum este în clasa a VIII-a, este o fată extrem de frumoasă şi îngrijită. Cu greu ai putea să realizezi că această copilă trece prin momente crunte. Ca să se spele, să mai mănânce o masă caldă, să se mai consulte la o temă, Maria merge la o prietenă de-a ei, locul unde copila a văzut ce înseamnă…normalitate.

Familia, principalul adversar!

În urmă cu un an şi jumătate a avut norocul să fie selectată în echipa de handbal de la Brazi. S-a prezentat la antrenamente, doar că de multe ori, după câteva minute de alergare, rămânea fără vlagă. Antrenorul Cristian Dumitru n-a bănuit nici un moment care este cauza reală a lipsei de energie a fetei. S-ar fi gândit la orice, dar sub nicio formă la faptul că ea era flămândă.

O întâmplare nefericită avea să-i aducă o rază de speranţă  copilei. În urmă cu aproape două luni, fata a ajuns la spital. O cunoştinţă i-a spus atunci lui Cristian Dumitru s-o viziteze la Pediatrie şi să-i ducă şi ceva de mâncare, expunându-i, în linii mari, şi condiţiile în care îşi duc traiul Maria şi sora ei mai mică. A fost surprinsă de vizită, dar a fost şi momentul în care fata a „explodat“ şi s-a confesat profesorului de sport. În câteva ore, i-a prezentat un altfel de „meci“ pe care l-a avut de dus, cel în care principalul adversar i-a fost familia. Un „meci“ în care s-a apărat, a pierdut, s-a ridicat, a alergat, a driblat etc, dar în care n-a reuşit să înscrie încă golul victoriei, cel care i-ar aduce o nouă viaţă.

„Atunci am aflat că maică-sa este prostituată, că singurele vizite pe care le face la şcoală sunt pentru a lua bursa socială a fetei mai mici, că bunicii au patima alcoolului, că are un unchi care-i în puşcărie şi care va fi eliberat în martie-aprilie şi îi e teamă de acel moment, de frustrările şi gândurile lui, că sunt vizitaţi foarte des de concubinul maică-sii care ar fi «peşte», că la aproape 15 ani ea n-avea buletin…”, ne-a povestit Cristian Dumitru. Când a ajuns la casa bunicilor, bărbatul s-a îngrozit. Nu şi-a imaginat niciun moment că poate cineva să locuiască în mizeria şi frigul pe care le-a găsit. Şi nu s-a ajuns aici, aşa, din neputinţă, ci dintr-o ignoranţă totală. „I-am văzut şi pe bătrâni. Tataie are pensie, cu el te mai înţelegi, este şi cel care o susţine pe Maria, dar şi pe cea mică. Dar are patima alcoolului. Bătrâna e în putere, ar putea să muncească pe-acasă, dar…“, a completat profesorul de Sport. Nu s-a mulţumit să privească şi s-o compătimească pe copilă, ci a dat “zvon în ţară“, a activat spiritul de echipă şi în rândul părinţilor care au copiii la handbal, dar a apelat şi la cunoştinţele care au afaceri proprii şi, în câteva zile, Cristian Dumitru a reuşit să-i amenajeze o cameră, să-i cumpere Mariei şi surorii ei toate cele necesare de îmbrăcat. „Însă camera în care stă Maria acum o să-i fie luată de unchi-su în momentul în care va fi eliberat. Vedem ce vom face şi din acel moment“, ne-a mărturisit profesorul. Totodată, a făcut demersuri la Primărie pentru o maşină de lemne. A fost şi momentul în care autorităţile locale, dar şi judeţene au aflat de situaţia acestor două copile, abandonate de toată lumea… Două surori pentru care copilăria a însemnat orice, dar numai bucurie, joacă, zâmbet, grija celor din jur, poveşti, cadouri de Moş Crăciun, încurajări NU. Ori de câte ori au plâns, singurele mângâieri primite au fost alte perechi de palme, urlete şi ameninţări.

Pentru ele Moş Crăciun n-a existat! De zilele de naştere nici n-au ştiut multă vreme, de cadouri…au auzit pe la colegi, iar de familie strânsă în jurul mesei nici nu cred că şi-ar dori. Ce familie? Cea care le-a fost „călăul“ copilăriei?!

„Georgiana are o spaimă continuă, are reflexul de a se apăra în permanenţă. La ea sunt şi ceva probleme de sănătate. Cred că are un uşor retard, ţinând cont că la 13 ani este în clasa a IV-a, ne-a mai spus Cristian Dumitru.

Bărbatul a făcut şi face tot ce-i stă în putinţă ca să le scape pe fete din mediul demn de o continuare a romanului „Mizerabilii“. L-a convins pe bunicul fetelor să preia tutela celor două şi să facă tot ce trebuie ca Maria să aibă buletin. Luptă cu toate armele pe care le are ca fata să termine cele opt clase, iar viitorul ei să se rupă de Negoieşti.

„Mi-aş dori să urmez cursurile de ospătar-bucătar, la UCECOM, să învăţ o meserie, să mă descurc“, ne-a mărturisit Maria. Mai are însă de lucru la Matematică şi Română, materiile de examen la care cei mai mulţi dintre copiii care urmează să dea Evaluarea Naţională fac pregătire. „În cazul ei este de admirat cum a făcut faţă până acum, ţinând cont de situaţia de acasă. Am vorbit cu directoarea de la Şcoala Generală din Negoieşti ca Maria să facă pregătire la şcoală ca să termine cu bine clasa a VIII-a şi să susţină examenele. Dar, totodată, i-am explicat şi ei că trebuie să depună un efort mai mare, să se concentreze pe învăţătură“, ne-a mai spus cel care i-a devenit fetei protectorul său.

Situaţia Mariei este complicată. Nu-şi judecă mama pentru ceea ce a ales să fie, dar este revoltată că în continuare îi face rău, chiar şi indirect. Fata visează la acea zi în care va avea linişte, va uita de teama care, acum, o încearcă la tot pasul, ziua în care nu îi va mai fi jenă cu situaţia familială, în care va putea să viseze, să vorbească, să râdă, să povestească toate amintirile frumoase şi singurele, de altfel, pe care le are până acum, alături de buna sa prietenă.

R.„Ce-ţi doreşti, Maria, de la Moş Crăciun?“  

Maria: „Siguranţă! Siguranţă, protecţie atât pentru mine, cât şi pentru sora mea!“

Este un caz în care profesorul Cristian Dumitru se implică prin şi cu tot ceea ce poate. Dar are nevoie şi de ajutorul nostru ca s-o ducă pe Maria în cantonament, la Bran, în luna ianuarie. Totodată, solicită şi sprijinul necontenit al autorităţilor care să monitorizeze şi să încerce să îndrepte, pe cât se poate, situaţia de acasă a celor două copile. Iar pe urmele lor va mai călca un alt suflet nevinovat pentru că mama fetelor urmează să nască iar…          

Cei care doriţi să aflaţi mai multe detalii şi vreţi să vă implicaţi în schimbarea în bine a vieţii Mariei şi Georgianei, aveţi la dispoziţie numărul de telefon al profesorului Cristian Dumitru – 0724374086.


Text: Liliana Maxim Minculescu

Foto: Liliana Maxim şi Cristian Dumitru

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(1468 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Sondaj de opinie

Sunteţi mulţumiţi de activitatea Consiliului Local Sulina?
  •   DA
  •   NU

    
NOTĂ: se poate vota o singură dată în 24 ore.


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie
Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Se pare ca sunteti plin de energie si aveti cateva idei ingenioase. Puteti avea succes in afaceri si calatorii, in sustinerea examenelor si in cultivarea relatiilor sociale.In a doua parte a zilei este posibil sa aveti o intalnire neasteptata, in urma careia sunteti nevoit sa va schimbati programul pentru ziua urmatoare.Eastrolog.ro va sfatuieste sa evitati hotararile pripite, care ar putea sa tulbure armonia din familie taur Se intrevede o zi incarcata. Ca sa puteti rezolva tot ce v-ati propus pentru azi, eastrolog.com va recomanda sa va organizati timpul cat mai eficient.Farmecul personal va poate ajuta sa rezolvati intr-o maniera diplomatica o situatie tensionata.Daca sunteti in cautarea unui nou loc de munca, astazi aveti sanse mari sa il gasiti
GEMENI RAC
gemeni Puteti obtine beneficii materiale importante, cu conditia sa va temperati spiritul critic.Eastrolog.ro va sfatuieste sa dati dovada de stapanire de sine in discutiile cu prietenii si cu partenerul de viata, pentru a evita conflictele.Spre seara s-ar putea sa primiti vizita unei persoane apropiate care va da o veste buna in legatura cu o calatorie rac Dificultatile financiare cu care v-ati confruntat in ultima vreme va ofera o motivatie suplimentara pentru a munci cu perseverenta.La locul de munca sau in afaceri sunt sanse sa aveti realizari importante, care va vor aduce in curand si satisfactii materiale.Chiar daca va simtiti in forma si plin de energie, eastrolog.eu va recomanda sa fiti prudent si sa nu neglijati odihna
LEU FECIOARĂ
leu Azi sunt favorizate calatoriile in interes profesional sau de afaceri.Dupa-amiaza aveti ocazia sa rezolvati o problema sentimentala care va framanta de ceva timp.Pe plan financiar, se pare ca parcurgeti o perioada mai dificila. Eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti rabdare, fiindca sunt sanse ca situatia sa se imbunatateasca in curand fecioara In prima parte a zilei aveti sanse de succes intr-o activitate extraprofesionala, datorita colaborarii excelente cu o persoana apropiata.S-ar putea sa vi se ofere ocazia unei investitii profitabile. Pentru a reduce riscurile, ar fi bine sa va sfatuiti sau chiar sa va asociati cu o persoana apropiata care are experienta in domeniu.Este posibil sa aveti de luat o decizie in legatura cu o calatorie pe care v-ati planificat sa o faceti in aceasta perioada. Eastrolog.ro va recomanda sa tineti cont de beneficiile potentiale pe termen lung
BALANŢĂ SCORPION
balanta Este un moment favorabil pentru a incepe sa puneti in aplicare un proiect menit sa va ajute sa va afirmati in plan profesional. Sunt sanse sa obtineti si beneficii materiale, cu conditia sa aveti rabdare.Relatiile cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri ar trebui sa fie foarte bune.Eastrolog.ro va sfatuieste sa profitati de acest context favorabil, dar sa nu fortati lucrurile si sa aveti rabdare scorpion In plan profesional sau in afaceri este o zi buna pentru a va ocupa de probleme delicate. Aveti sanse sa finalizati o lucrare inceputa cu mai mult timp in urma.Astazi puteti rezolva mai usor decat de obicei diverse probleme de natura financiara.Eastrolog.ro va recomanda sa aveti grija sa va respectati promisiunile
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Aveti ocazia sa va afirmati in societate si sa obtineti castiguri financiare.La locul de munca sau in afaceri este foarte posibil sa fiti apreciat de superiori sau de parteneri pentru ingeniozitatea si ambitia de care dati dovada.Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu puneti la suflet barfele unei femei din anturaj capricorn In cursul diminetii este posibil sa aflati ca va trebui sa faceti o calatorie in interes profesional sau de afaceri.Este o zi buna pentru negocieri, pentru prezentarea unor proiecte noi si pentru activitati de promovare a produselor sau serviciilor proprii.A doua parte a zilei este favorabila intrunirilor cu persoane apropiate. Eastrolog.ro va recomanda sa profitati de ocazie, pentru ca sunt sanse sa va faceti noi prieteni
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Azi s-ar putea ivi ocazia de a obtine venituri suplimentare dintr-o colaborare.Aveti posibilitatea sa finalizati o lucrare dificila, cu mai putin efort decat v-ati asteptat.Eastrolog.ro va recomanda sa evitati speculatiile de orice fel. In caz contrar, riscati sa pierdeti mult pesti Daca vi se propune un nou loc de munca, eastrolog.ro va recomanda sa nu va grabiti sa refuzati. Astazi sansa este de partea dumneavoastra.Este posibil ca o persoana apropiata sa va sugereze o idee buna pentru activitatea profesionala sau pentru afaceri. Ar fi bine sa o discutati si cu partenerul de viata.Seara este favorabila intrunirilor cu prietenii
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro