Marţi, 19 martie 2024 - 12:29:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parcul Natural Apuseni a căzut pradă hoţilor de lemne


8 februarie 2014

Parcul Natural Apuseni suferă pagube însemnate din cauza hoţilor de lemn.  Inspectorii Romsilva au găsit un adevarat dezastru în Apuseni, în urma unui control care a durat mai mult de şase luni, făcut la Ocolul Silvic Sudrigiu.
Mai mult, tăierile ilegale par să fi avut loc cu acordul pădurarilor, iar întreaga pagubă a fost evaluată la peste 1,5 milioane lei.

Astfel, în urma controalelor, inspectorii Romsilva au găsit în Apuseni buşteni marcaţi cu dispozitive false, drumuri amenajate pentru hoţi şi sute de arbori tăiaţi ilegal, potrivit ebihoreanul.ro.

Pentru ca autorităţile să controleze zona, au fost necesare zeci de sesizări ale Administraţiei Parcului Natural Apuseni, care reclamau defrişările ilegale din Valea Aleului şi de pe platoul Padiş.

În ceea ce priveşte autorii defrişărilor, ancheta poliţiştilor a stabilit că vina aparţine angajaţilor unor societăţi comerciale locale. Pe lângă fiecare fag, frasin şi mesteacăn marcat pentru tăiere, angajaţii celor două firme tăiau încă doi sau trei copaci nemarcaţi.

În ţară, la sfârşitul anului  trecut, poliţiştii au făcut mai multe controale pentru protejarea fondului forestier, în judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. Anul trecut, Alba, Cluj, Maramureş, Suceava, Bihor, Argeş şi Vrancea erau judeţele cu cele mai întinse suprafeţe afectate de defrişări.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro