Joi, 28 martie 2024 - 11:56:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Suspect de Ebola în România, adus din Ploieşti la "Matei Balş".


11 august 2014

Un bărbat de 51 de ani suspectat că este infectat cu virusul Ebola a fost transferat, duminică, de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional "Matei Balş" din Bucureşti. Rezultatul analizelor privind posibila infectare cu virusul Ebola a bărbatului va fi cunoscut în minimum 72 de ore şi maximum o săptămână. Bărbatul, care a fost în Vama Veche după întoarcerea din Nigeria, şi persoanele cu care a intrat în contact vor fi supuse unei anchete epidemiologice. Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a anunţat că "spre 99 la sută" se infirmă posibilitatea ca bărbatul din Ploieşti să fie infectat cu virusul Ebola.

Bărbatul din Ploieşti suspectat de infectare cu virusul Ebola a lucrat în Nigeria ca inginer în domeniul energiei eoliene, într-un birou din capitala Abuja, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Potrivit surselor citate, el nu ar fi părăsit capitala Nigeriei în perioada în care a lucrat acolo.

Focarul infecţiilor cu Ebola din Nigeria este localizat în sudul ţării, în zona celui mai populat oraş al ţării - Lagos. Capitala Nigeriei, Abuja, se află în centrul ţării.

Familia ploieşteanului suspect de Ebola, respectiv soţia şi fiul său de 15 ani, a fost izolată la domiciliu, măsura preventivă fiind dispusă de autorităţile sanitare prahovene până în momentul în care va exista un diagnostic clar în cazul bărbatului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, locuinţa din Ploieşti a bărbatului suspect de Ebola a fost dezinfectată, iar soţia şi fiul acestuia, în vârstă de 15 ani, se află în carantină la domiciliu până în momentul în care analizele complete de laborator îi vor ajuta pe medici să pună un diagnostic.

Conform surselor citate, niciunul dintre cei doi membri ai familiei bărbatului nu are simptomele pe care acesta le acuză, măsura izolării la domiciliu fiind una preventivă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro