Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:35:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fumatul în cluburi şi restaurante ar putea deveni din nou legal


2 noiembrie 2016

Fumatul ar putea fi permis din nou pe terase şi în camere special amenajate, potrivit unui proiect de lege. Reglementarea a trecut tacit de Senat, iar votul decisiv va fi dat în Camera Deputaţilor, potrivit jurnaliştilor de la Profit.ro.

În proiect se precizează faptul că fumatul este permis şi în camere special amenajate, condiţia fiind ca acestea „să servească exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare, etc”.

La jumătatea lunii trecute, propunerile de „relaxare” a legii care reglementează fumatul în public au fost respinse de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

De asemenea, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care ţigările cu arome vor fi interzise. Este vorba despre transpunerea unei directive europene din domeniul tutunului.

Ţigările cu arome vor dispărea la 30 zile după publicarea în Monitorul Oficial a legii. Cele mentolate urmează să nu se mai comercializeze începând cu 2019.

Începând cu data intrătii în vigoare a legii, producătorii trebuie să fabrice pachetele de ţigări conform unor noi reguli. Pachetele vor avea imagini grafice cu pericolele fumatului, pe ambele feţe, pe 65% din suprafaţă.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), fumătorul român are între 18 şi 35 de ani, fumează mai puţin de jumătate de pachet de ţigări pe zi şi plăteşte pentru acest viciu între 51 şi 100 de lei pe săptămână.

Prima ţigară o fumează în primele 30 de minute după ce se trezeşte. Sondajul mai arată că 18% dintre români fumează tutun zilnic, iar 7% spun că fumează, dar mai rar.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro