Joi, 20 februarie 2020 - 3:49:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Un român a inventat o casă ieftină, perfect izolată termic


12 ianuarie 2017

Dacă doriţi să vă construiţi o casă, acum aveţi la dispoziţie un nou model de locuinţă perfect izolată termic. Poate fi ridicată în doar 6 zile.

Mathe Laszlo, din Zalău, a inventat un sistem care permite construirea unei case perfect izolate, într-un timp foarte scurt, de până la 6 zile. Thermodul System garantează conservarea energiei termice din locuinţă până la un nivel de 90 la sută.

Sistemul ”verde” inventat de român este deja folosit în Germania, Austria, Statele Unite ale Americii şi chiar şi în Africa. Panourile folosite în acest sistem sunt realizate în funcţie de natura peretelui, iar tehnologia de construcţie este de natură energo-economică.

Construcţia se face rapid, cu materiale rezistente şi versatile, în orice formă arhitecturală, explică zălăuanul Laszlo, citat de graiulsălajului.ro.

„Categoric că este mai ieftin. Când vorbim de o casă la cheie, cu Thermodul System putem obţine costuri cu 20 – 30 la sută mai mici decât la o casă tradiţională. Şi aici vorbim de o construcţie ecologică, fără lemn, prielnică mediului înconjurator, dar nu în ultimul rând perfect izolată. Îmi e milă de oamenii care cred că dacă au lipit polistiren de 10 centimetri pe exteriorul casei au o locuinţă izolată. Da, este mai bine decât nimic, dar diferenţa nu este foarte mare. Dacă iarna îmi iau o haină, dar nu îmi pun ciorapi şi caciulă, am toate şansele sa îngheţ”, explică inventatorul român.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(226 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 februarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro