Vineri, 29 martie 2024 - 4:10:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


S-a întors Târgul cu Bunătăţi


12 octombrie 2012

„Târgul cu Bunătăţi" revine la Câmpina şi la Ploieşti în acest sfârşit de săptămână.

Producători din colţurile cu tradiţie culinară ale ţării vă vor aştepta în Câmpina, în parcarea Pieţei Centrale, iar în Ploieşti în Parcul din faţa Halelor Centrale cu produse sănătoase, din belşug.

În meniul principal al Târgului cu Bunătăţi se vor găsi fructe şi legume proaspete, asta dacă nu aţi terminat conservele de toamnă, produse tradiţionale româneşti şi internaţionale, precum specialităţi din carne sau brânzeturi, dulciuri de casă, pălincă, ţuică şi vin.

Din ofertă nu vor lipsi bunătăţile pentru vegetarieni. Merele proaspete, sucul de mere, mierea de salcâm, miejii de nucă, dulceţuri, zacuscă, murături, pâinea de casă vor face deliciul oricărui degustător.

Pentru pofticioşii mici, dar şi pentru părinţii sau bunicii lor, dulciurile vor include ciocolata de casă de la Arad, halviţa, turta dulce de la Bâscov, specialităţile ungureşti, fructe confiate şi prăjituri de casă de la Baia Mare.

Dacă la Ploieşti o veţi întâlni pe Tanti Ica din Valea Popii- Argeş care aduce conservele ei delicioase cu hrean, ardei iute, zacuscă de ghebe şi ciuperci şi o mulţime de siropuri şi dulceţuri, la Câmpina, domnul Neagu vă va convinge să cumpăraţi sucul proaspat de mere din livada sa de la Voineşti- Dâmboviţa.

Plăcinta caldă de Turnu, braga şi cafeaua la nisip sunt cu siguranţă vedetele de la Ploieşti, însă pentru că mai sunt zile frumoase şi pentru că mustul încă este proaspăt, la Câmpina  sunteţi invitaţi la terasa care va fi organizată în târg cu pastramă proaspătă, fasole cu ciolan pe pirostrii la ceaun, must.

Cei mici vor putea participa la atelierele de lucru gratuite organizate special pentru ei, unde vor fi învăţaţi să confecţioneze bijuterii din piele şi mărgele, obiecte din lut folosind roata olarului, obiecte decorative prin tehnica decoupage - folosind banalele şervetele, să confecţioneze morişti şi să modeleze diferite forme din baloane.

 

Programul târgului:
Câmpina 12-14 octombrie, 09.00 - 20.00
Ploieşti: 12-13 octombrie, 09.00 - 20.00;
14 octombrie, 09.00-17.00

 

Programul atelierelor pentru copii:
Ploieşti: 12-13 octombrie, 10.00 - 12.00;
14 octombrie, 10.00 - 12.00


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro