Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:19:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Biserica de gheaţă sfinţită de patru preoţi


21 ianuarie 2012

biserica-de-gheataUn sobor de preoţi aparţinând mai multor culte a oficiat  slujba de sfinţire a singurei Biserici de Gheaţă din România, aflată la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, la Bâlea Lac. Ineditul lăcaş de cult a fost sfinţit de patru preoţi, de la cultele ortodox, evanghelic, greco-catolic şi romano-catolic.

Acesta este cel de-al şaselea “lăcaş de cult” construit în inima Masivului Făgăraş, la Bâlea Lac, primul edificiu de acest fel fiind realizat în sezonul de iarnă 2006-2007. Biserica de Gheaţă are o formă asemănătoare cu obiectivele construite în sezoanele trecute, modelul după care s-au inspirat constructorii fiind o biserică veche din satul sibian Mălâncrav.

Obiectivul este amplasat în aproximativ acelaşi loc ca şi în sezoanele trecute, în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină, a Hotelului de Gheaţă şi a ”satelitului” Hotel of Ice, complexul de formă moleculară fiind format din trei camere tip iglu, unite printr-un hol central cu aceeaşi formă.

La fel ca şi în anii trecuţi, ineditul lăcaş de cult, singurul obiectiv de acest fel din această parte a Europei, va avea un caracter ecumenic, fiind deschis spre vizitare, în mod gratuit, oricărui turist, indiferent de orientarea religioasă.

După sfinţire, biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber. Pentru acest sezon, există deja mai multe rezervări pentru evenimente la Biserica de Gheaţă, printre care şi două cununii ale unor cupluri din Marea Britanie.

În anii anteriori, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit programe de rugăciuni organizate de diverse culte sau biserici, dar şi mai multe botezuri şi cununii religioase.

Pentru a ajunge la singurele construcţii de gheaţă din România, accesul se poate face pe şosea doar până la Bâlea Cascadă, de unde se urcă la Bâlea Lac cu telecabina. Un drum dus-întors cu telecabina costă 40 de lei de persoană.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro