Vineri, 29 martie 2024 - 3:51:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bucureşteni păcăliţi de o agenţie de turism


12 august 2013

Fiecare aşteaptă vara în speranţa unei vacanţe de vis. Aşa au făcut şi câţiva zeci de bucureşteni care, fericiţi că au găsit sejururi în străinătate cu reducere de preţ, şi-au cumpărat biletele de la o agenţie de turism plătind toţi banii în avans. Numai că visul s-a transformat în coşmar.

Agenţia s-a închis peste noapte, iar oamenii au rămas şi fără sejururi, şi fără bani. Acum, au o singură variantă: tribunalul.

Agenţia de turism Flamingo Tours avea sediul într-o clădire cu două etaje din centrul Bucureştiului. Înfiinţată în noiembrie 2012, firma vindea pachete turistice în toată lumea, de la vacanţe de tip city-break, la circuite şi destinaţii exotice. Era cu toate actele în regulă şi avea chiar şi asigurare în caz de insolvenţă. Clienţii care şi-au cumpărat vacanţe pentru această vară n-au bănuit nimic. Asta până când, într-o noapte, agenţia a dispărut.

În clădirea în care agenţia de turism avea sediul social nu a mai rămas nimic. Bannerul firmei a fost dat jos de pe perete, în curte nu se poate intra pentru că este închis şi singurul lucru care a mai rămas este acest afiş postat de vecini în care scrie că agenţia a intrat în insolvenţă, nu mai are sediul aici, iar oamenii trebuie să se adreseze direct administratorului sau organelor competente care să rezolve situaţia. Aşadar, pentru oamenii păgubiţi singura variantă ca să-şi mai recupereze banii a rămas instanţa.

Administratorul firmei este de negăsit, iar la numerele de telefon ale agenţiei nu mai răspunde nimeni. Disperaţi că au rămas şi fără bani, şi fără vacanţă, bucureştenii s-au unit pe site-urile de socializare şi intenţionează să depună plângere la poliţie.

Înşelăciunile agenţiilor de turism sunt din ce în ce mai dese în ultimii ani. Un alt caz de notorietate a fost cel al firmei „Dream Travel”, care după ce a atras câţiva clienţi cu oferte de vacanţe la preţuri mici, a intrat în insolvenţă, iar angajaţii au dispărut cu banii clienţilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro