Sâmbătă, 15 iunie 2024 - 6:06:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


MAE: A fost confirmat decesul unui al şaselea român în cutremurul din Italia


26 august 2016

Un al şaselea român a murit în urma seismului puternic produs miercuri în centrul Italiei, anunţă, vineri dimineaţă, Ministerul Afacerilor de Externe (MAE), precizând că autorităţile continuă demersurile pentru identificarea altor 17 români daţi dispăruţi în urma seismului. Alţi cinci români sunt răniţi şi spitalizaţi, MAE precizând că starea acestora este "momentan stabilă".

 Preotul Bogdan Gheorghică de la Parohia Ortodoxă "Sfântul Proroc Elisei" din Fermo a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că micuţul de 11 ani este cel de-al şaselea român din Italia în cazul căruia MAE a confirmat decesul, în urma cutremurelor din centrul Italiei.

Copilul a fost găsit mort, joi seara, sub dărâmături, în Amatrice, la aproape 48 de ore de la primul cutremur.

Potrivit sursei citate, mama copilului, rănită în urma cutremurului, a fost găsită după circa şapte ore.

"Copilul era sub ruine din noaptea de marţi spre miercuri. Mama lui a fost găsită după circa şapte ore, rănită. Ne-a spus că în cele şapte ore cât a stat sub ruine nu a auzit eventuale strigăte ale copilului ei, care în momentul cutremurului se afla în camera sa", a spus preotul Bogdan Gheorghică.

Potrivit acestuia, mama copilului a fost operată într-un spital din Rieti şi starea ei este stabilă.

Întrebat despre tatăl copilului, preotul a afirmat că deocamdată nu există informaţii despre acesta.

CUTREMURUL din Italia.  Vineri, al şaselea român care şi-a pierdut viaţa în cutremurul din Italia a fost confirmat de Ministerul Afacerilor Externe.

Totodată, MAE a informat că medicii curanţi au comunicat Ambasadei României la Roma că starea celor 5 răniţi este momentan stabilă, viaţa nefiindu-le pusă în pericol.

De asemenea, continuă demersurile pentru identificarea altor 17 cetăţeni români daţi dispăruţi. Verificările în acest sens se efectuează în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro