Miercuri, 6 iulie 2022 - 3:21:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Crăciunul animalelor a fost sărbătorit la Ploieşti


21 decembrie 2012
Răzvan PASCU

Pentru necuvântătoare, Crăciunul a venit mai devreme! S-a întamplat la Ploieşti, mai exact la Grădina Zoologică. Animalele au fost răsfăţate de cei mici. Zeci de copii de la Centrul „Cireşarii“, dar şi din şcolile ploieştene au ambalat de zor fructe, mezeluri, bomboane, fursecuri şi legume pentru animalele din adăposturile grădinii. Copilaşii s-au pus serios pe treabă şi au pregătit cadourile pentru urşi, maimuţe sau lei.

După ce darurile au fost gata, micuţii, însoţiţi de îngrijitori, au pornit pe alei ca să le şi împartă.

Prima vizitată a fost ursoaica Tica. La 42 de ani, Tica abia mai zăreşte şi a fost foarte timidă când a primit cadoul de la copii, deşi dulciurile au fost tot timpul o mare slăbiciune a ursoaicei. Acum nu mai are nici dinţi să mestece, de aceea, în cadoul său au fost numai alimente moi. Pentru a o încuraja, copiii i-au cântat colinde lângă ţarc, spre curiozitatea măgarilor din apropiere, mult mai sociabili.

Pentru truda lor, copiii au fost răsplătiţi la rândul lor, cu daruri dulci de la conducerea grădinii zologice. Crăciunul animalelor a devenit o tradiţie la grădina zoologică din Ploieşti şi a ajuns, anul acesta, la a patra ediţie. Laura Moagher, directorul Grădinii Zoologice, a promis să păstreze tradiţia şi anul viitor şi să organizeze şi alte  astfel de evenimente.

La  Gradina Zoogică din Ploieşti trăiesc peste 300 de animale.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 5 iulie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro