Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:06:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


”DROGUL VIOLULUI”, tot mai popular la petrecerile din România!


23 mai 2012

drogUn nou stupefiant perfid, supranumit ”drogul violului”, pune pe jar autorităţile din întreaga ţară.


Drogul, care vine din Rusia şi care se pare este folosit şi comercializat cu preponderenţă în Transilvania, a devenit ”sufletul” petrecerilor. Asta pentru că poate fi cu uşurinţă strecurat în paharele cu licori bahice.

Efectele vorbesc de la sine: bărbaţii care consumă drogul GHB, numit şi ”drogul violului”, au un grad mai mare de stimulare sexuală, iar femeile o sexualitate înrăutăţită: acestea acceptă relaţii multiple, involuntare, despre care nu îşi mai amintesc decât vag. Din acest motiv, drogul este des folosit de bărbaţii care vor să întreţină relaţii sexuale forţate.

Grav este că stupefiantul este inodor, insipid şi incolor, adică greu detectabil, iar la câteva ore de la consumul voluntar sau involuntar, dispare din sânge. ”Pentru a fi acceptaţi de către o femeie, bărbaţii pun acest drog în băutura partenerei pe care vor sa o drogheze, pentru ca apoi să o violeze fără ca aceasta să riposteze vehement. GHB se vinde sub formă de lichid, praf, capsule sau granule, ce se dizolvă în apă sau alcool şi pentru că nu are nici miros sau gust (doar un gust uşor sărat) nu poate fi depistat la prima vedere. GHB îşi face efectul în circa 5-15 minute, consumatorul simţindu-se la fel ca după un pahar sau două de alcool: relaxat, uşor ametit, destins, dezinhibat”, a explicat Gigel Lazăr, reprezentantul ONG-ului antidrog CIADO.
Autorităţile române au fost avertizate încă din 2010 despre prezenţa stupefiantului în ţara noastră şi se pare că în ultimele luni numărul consumatorilor a crescut semnificativ!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro