Joi, 4 iunie 2020 - 10:52:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Sistem inovator de prevenire a inundaţiilor, conceput de o echipă de elevi


18 iunie 2015

O echipă de elevi de la Colegiul Naţional “Jean Monnet” din Ploieşti a conceput un sistem inovator de prevenire a inundaţiilor, cu care au câştigat finala naţională a competiţiei Social Enterprise Programme, organizată de Junior Achievement (JA) România în parteneriat cu FERD, se arată într-un comunicat de presă remis GreatNews.

Proiectul lor prevede prelungirea albiei râului cu un sistem anti-inundaţie alcătuit dintr-un perete de
protecţie din beton armat, cu orificii protejate cu filtre, ce conduc la o staţie de epurare locală.

”Ne-am gândit la un sistem de prevenire a inundaţiilor format din pereţi din beton armat care îmbracă albia râului, cu orificii cu filtre la care sunt conectate conducte ce ajung o staţie de epurare. Am încercat să creăm ceva care nu a mai fost implementat până acum, dar care să nu fie de domeniul SF-ului. Participând la competiţie am avut o experienţă unică, care ne-a ajutat să ne solidificăm relaţiile în cadrul echipei şi să ne folosim imaginaţia pentru a crea ceva unic”, a spus Tudor Donciu, membru în echipa Aqua Synergy.

Sistemul inventat de liceeni foloseşte surplusul de apă preluat de conducta magistrală pentru a produce, prin cădere, energia electrică care alimentează o staţie de epurare.

Pentru finala naţională, elevii au avut de pregătit un plan al proiectului şi un video pitch de prezentare a ideii lor.

Elevii vor reprezenta România la finala europeană

Echipa a fost premiată în cadrul galei JA Investeşte în educaţie – Business Hall of Fame şi va reprezenta România la finala europeana din 16 iunie 2015.

”Elevii care s-au implicat în competiţie sunt dintre cei care înţeleg contribuţia învăţământului tradiţional în formarea lor, dar care îşi doresc experienţe educaţionale diferite, de natură să le pună în valoare imaginaţia, creativitatea, inteligenţa, experienţe care să aibă legătura cu nevoile lumii în care trăiesc şi care să le dezvolte convingerea că pot face ceva pentru rezolvarea problemelor ei”, a spus profesoara Ileana Cocuz, coordonatoarea echipei.

Competiţia face parte din programul european Social Enterprise Programme, derulat de JA Europa în 12 ţări (Bulgaria, Danemarca, Italia, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Norvegia, România, Rusia, Serbia, Spania) cu scopul de a creşte numărului de antreprenori sociali din rândul tinerilor.

Prin participare, elevii de liceu află ce înseamnă să fii antreprenor social, se implică în activităţi practice, prin care îşi dezvoltă abilităţile de viaţă şi află cum pot concepe şi implementa o afacere responsabilă, contribuind la atenuarea unor probleme sociale din comunităţile lor sau din alte părţi ale lumii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(249 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 iunie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro