Miercuri, 24 iulie 2024 - 9:27:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mihăiţă are nevoie de o grădiniţă normală


3 august 2013

Prietenul nostru Mihăiţă Oncioiu, diagnosticat cu autism, trebuie să meargă din toamnă la grădiniţă.

Doar că problemele lui par departe de a se fi terminat. Mămica lui a început un adevărat pelerinaj pe la grădiniţele din oraş, în speranţa că undeva este un loc şi pentru băieţelul ei.

"Am doar o lună la dispoziţie să găsesc pentru Mihăiţă o grădiniţă în care să nu avem probleme, fie ea de stat sau particulară. Am trimis ceva mesaje, la unele mi s-a răspuns că gradiniţa nu este pregătită să primească copilul cu autism (mă refer la cele particulare). Şi atunci ce-mi rămâne de făcut? Să plătesc în continuare 12.5 lei/oră însoţitorul şi să meargă la o grădiniţă unde acceptarea e mai mult forţată. Am încercat să-i caut instructor de înot şi bineînţeles că am fost refuzată pe motiv că este prea mic, 3 ani şi 10 luni, şi nu face faţă. Nu l-a văzut nimeni cât de mult îi place în apă.", ne-a scris mămica lui Mihăiţă, dezamăgită de porţile închise de care are parte în permanenţă.

Menţionăm că progresele lui Mihăiţă sunt vizibile, băieţelul având mari şanse de recuperare integral, dar numai prin integrarea într-un program educaţional normal. Oare printer cititorii Stiri Actuale există cineva care are soluţii pentru prietenul nostru?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro