Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:28:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai puternică explozie solară loveşte Pământul


24 ianuarie 2012

Cea mai puternică erupţie solară după cea din anul 2005 a început să lovească Pământul, bombardând planeta noastră cu particule care ar putea să perturbe comunicaţiile prin satelit, au anunţat luni autorităţile americane, citate de AFP.explozie


Erupţia declanşată duminică în apropierea nucleului Soarelui urmează să proiecteze particule de protoni în direcţia Terrei până miercuri, a avertizat Administraţia naţională a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA).

Potrivit unui fizician de la Centrul de previziune meteorologică spaţială al NOAA, erupţia în sine nu are nimic spectaculos, însă ea a proiectat în spaţiu un nor de plasmă cu câmp magnetic intens cu viteza fenomenală de 6,4 milioane de kilometri pe oră.

Furtuna geomagnetică provocată de Soare este cea mai intensă după cea înregistrată în anul 2005, dar ea este clasificată în categoria a treia pe o scară cu cinci nivele, fiind considerată puternică, nu şi severă. Potrivit portalului NOAA, acest eveniment poate perturba comunicaţiile radio în zona polilor şi sistemele informatice de la bordul sateliţilor.

Locuitorii Europei şi Asiei vor putea admira marţi seară aurorele boreale


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro