Luni, 30 ianuarie 2023 - 4:45:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Facebook a blocat două campanii de manipulare


2 august 2019

Facebook a blocat două campanii de manipulare

Facebook a anunţat joi seară că a blocat două campanii de manipulare, una orchestrată din Arabia Saudită şi cealaltă din Emiratele Arabe Unite şi Egipt, care erau îndreptate împotriva mai multor ţări din Maghreb şi din Orientul Mijlociu, şi în special a Qatarului, relatează AFP.

Autorii acestor campanii au încercat să-şi ascundă identitatea, dar specialiştii Facebook au descoperit conexiuni cu indivizi cu legături cu guvernul saudit, pe de o parte, şi cu două societăţi de marketing, New Waves în Egipt şi Newave în EAU, de cealaltă parte.

"În fiecare dintre cele două cazuri (care nu sunt interconectate), există persoane care au acţionat în mod concertat şi au utilizat conturi false pentru a trece drept alte persoane şi entităţi", a explicat Nathaniel Gleicher, şef al unităţii de securitate cibernetică a Facebook. "Din acest motiv am intervenit", a precizat el.

Organizatorii campaniei saudite încercau să treacă drept media locale şi abordau subiecte precum prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, viziunea sa politică, succesul armatei saudite în Yemen şi critici şi acuzaţii împotriva ţărilor vecine, în special Iran, Qatar şi Turcia.

Printre exemplele făcute publice de Facebook este un cont de Instagram numit "Viaţa lui Mohammed bin Salman" care a postat în noiembrie o fotografie cu prinţul saudit sărutând un bărbat rănit la cap într-un spital, prezentat ca şi cum ar fi fost soldat. Legenda imaginii făcea apologia prinţului, despre care se spune că saudiţii "îl iubesc ca pe propria familie".

"Lucrăm constant pentru a repera şi a pune capăt acestui tip de activitate, pentru că nu vrem ca serviciile noastre să fie utilizate pentru a-i manipula pe oameni. Suprimăm aceste pagini şi conturi din cauza comportamentului lor, nu din cauza conţinuturilor publicate", menţionează Facebook, care a blocat mai multe campanii de manipulare, dintre care una iniţiată din Iran în ianuarie.

Peste 13,7 milioane de conturi urmăreau paginile campaniei din Egipt şi Emirate şi circa 1,4 milioane pe cele ale campaniei saudite.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 ianuarie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro