Marţi, 19 martie 2024 - 11:52:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Români afectaţi de blocajele de trafic pe canalul Mânecii din cauza coronavirusului!


21 decembrie 2020

Sute de români, şoferi de TIR, dar şi turişti sunt blocaţi în trafic, la traversarea Canalului Mânecii, dinspre Marea Britanie spre Europa. Cauza: măsurile luate de autorităţile din Franţa pentru a împiedica răspândirea noii tulpine agresive .

Asociaţia civică VOLUNTARI ÎN EUROPA transmite că încă de aseară a mobilizat membrii din Anglia pentru a putea ajuta cu apă, alimente sau cu orice fel de ajutor, la rigoare, atât şoferii de TIR, cât şi călătorii a cel puţin 5 autocare de români care se întorc acasă de sărbători.


Comunicarea echipei VOLUNTARI IN EUROPA cu şoferii din trafic se face pe mai mute canale. Celor care nu au acces la internet li se transmit mesaje prin staţiile instalate pe camioane, inclusiv prin intermediul şoferilor britanici din trafic. Situaţia celor aflaţi în acest moment pe teritoriul Marii Britanii este dificilă şi se va complica în următoarele ore. Circulaţia rutieră către Franţa este închisă de la Londra.

Efortul de a ajunge la feribot sau la trenurile spre Franţa este expus riscului, datorită blocajelor de pe autostrada. Într-un comunicat de presă transmis în jurul prânzului, guvernul francez a anunţat că există perspectiva deblocării traficului de camioane în cursul zilei de azi, însă deocamdată nu se ştiu exact condiţiile.

Deşi spre Belgia şi Olanda traficul de mărfuri este deschis, bilete de transfer sunt epuizate pentru următoarele 24 de ore.

Asociaţia VOLUNTARI ÎN EUROPA face apel către Ministerul Afacerilor Externe, Ministrul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii să ia în considerare resurse speciale pentru asistenţă consulară la frontieră şi intervenţie în cazul în care unii dintre şoferi sau pasagerii autocarelor ar urma să intre în carantină sau în izolare.

Pe toată perioada de criză declanşată în Marea Britanie, echipa VOLUNTARI ÎN EUROPA rămâne în legătură cu persoanele în nevoie prin intermediu canalelor cunoscute de comunicare şi îşi exprimă disponibilitatea de a păstra legătura şi cu Guvernul României, pentru a diminua la maximum eventuale situaţii neplăcute sau de risc, în care s-ar putea afla românii în tranzit.

Pentru mai multe informaţii contactaţi prin whatsapp pe Adriana Mureşan, +34 667 41 62 39, [email protected], https://www.facebook.com/adriana.muresan.16

VOLUNTARI IN EUROPA este o asociaţie formată din peste 53.500 de români, unii dintre ei anonimi, din diaspora şi din ţară. Asociaţia a dobândit personalitate juridică în decembrie 2020, funcţionând mai mulţi ani ca asociaţie informală, creată pe Facebook. VOLUNTARI IN EUROPA este dedicată tuturor românilor din EUROPA care au nevoie de sprijin în situaţii speciale. Asociaţia organizează recurent acţiuni sociale şi de sănătate, cu hashtag #RoOmenia şi activităţi de democraţie participativă, precum asistenţă acordată în înţelegerea procesului de vot în străinătate şi transport efectiv spre secţiile de vot din diaspora, pentru românii cu drept de vot aflaţi în străinătate, la alegerile Europarlamentare (2019) şi Prezidenţiale (2020). Pentru perioada 2020-2021 VOLUNTARI IN EUROPA a iniţiat o campanie civică combinată cu responsabilitatea socială, intitulată Copacul din Ghiozdan. Campania a încurajat donaţiile prin achiziţie directă a unor pachete de şcoală pentru copiii expuşi riscului de abandon şcolar. Particularitatea campaniei constă în responsabilizarea comunităţilor unde au fost identificaţi beneficiari. Copiii au primit în toamna anului 2020 ghiozdane cu rechizite, iar în primăvara 2021, comunităţile din care fac parte sunt provocate să participe la acţiuni de plantare de copaci.

Deşi se implică civic, gruparea este apolitică. Încurajează incluziunea, înţelegând transformările emoţionale prin care trece orice înstrăinat de ţară. Pe Facebook sunt acceptate doar postări care au legătură cu obiectul grupului şi dialogul deschis, în limbaj decent. Sunt descurajate fake news, spamurile, ameninţările sau jignirea membrilor, serviciile contra cost, strângerea de fonduri, indiferent de nobleţea cauzei. Postările membrilor reprezintă păreri personale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro